Hirdetés
. Hirdetés

Magyarországról oldanák meg a világ problémáit

|

A jövő kihívásainak megoldására nemzetközi innovátor csapatot hívott össze Budapesten az IT Services Hungary.

Hirdetés

A világ különböző pontjairól Magyarországra érkezett innovátorok három napon át azon dolgoznak majd, hogy kitaláljanak egy digitális megoldási javaslatot az emberiség előtt álló nagy kihívások egyikére - erről szól a november 7-9. között Budapesten megrendezendő Innovation Boot Camp, amelyet a tízéves magyarországi jelenlététét most ünneplő IT Services Hungary (ITSH) szervezett meg. A megoldásra váró problémát az ENSZ által kitűzött 17 fenntartható fejlődési cél közül választják ki, a megszületett ötlet kidolgozását és megvalósítását hazai szakembergárdával segíti majd az ITSH. Az Innovation Boot Camp célja bemutatni, hogy Magyarország, illetve az itthon dolgozó magasan képzett munkaerő tevékenyen részt tud venni a világ jobbá tételében.

Hogyan segíthetnek a digitális megoldások elérhetőbbé tenni az egészségügyi ellátást világszerte, hogyan lehetne online eszközök segítségével felkarolni a fiatal tehetségeket a közoktatásban, milyen alkalmazások könnyíthetnek a KKV-k napi üzletmenetén? Néhány olyan téma, amelyeket november 7-9. között Budapesten érinthetnek majd a világ különböző pontjairól érkező, valamint magyar innovátorok a háromnapos Innovation Boot Camp során. Az IT Services Hungary (ITSH) által a magyarországi jelenlétének tizedik évfordulója alkalmából meghirdetett kezdeményezés célja, hogy külföldi és hazai innovátorok bevonásával Magyarországon találjanak ki egy olyan digitális megoldást, amely segíthet megoldani egy globális problémát.

"Az Innovation Boot Camp megszervezésére az inspirációt az ENSZ által tavaly bejelentett The Global Goals kezdeményezés adta, amely 17 olyan fenntartható fejlődési cél elérését határozta meg, amelyek teljesítésével lehetőségünk nyílik egy jobb és élhetőbb világban élni" - mondta az eseménnyel kapcsolatban Christopher Wilson, az IT Services Hungary ügyvezető igazgatója. "Az ITSH elkötelezett híve a digitális megoldások fejlesztésének, amellyel hozzá kíván járulni a társadalmi problémák megoldásához is, ennek szellemében szerveztük meg az Innovation Boot Campet a magyarországi jelenlétünk tizedik évfordulója alkalmából" - tette hozzá.

Az Innovation Boot Camp keretein belül olyan globális problémákat járnak körbe a meghívott innovátorok, amelyekkel nap mint nap találkozhatnak az emberek, és amelyek megoldásában a technológiának óriási szerepe lehet. Így például a minőségi oktatás, a fenntartható városok, a digitális egészségügy és az ipari innováció kérdéskörét is érinteni fogják. A konkrét megoldandó problémát a résztvevők magán az eseményen fogják meghatározni.

A diskurzusban olyan innovátorok engednek majd bepillantást egyedi látásmódjukba, mint Dave Hakkens feltaláló, a Phonebloks megalkotója, Sakthy Selvakumaran építőmérnök, aki innovatív megoldásaival nagy sikereket ért el az afrikai vízellátási problémák megoldásában, de tiszteletét teszi a rendezvényen Kees Plattel is, aki az Achtung! ügynökség kreatív technológusaként olyan ügyfelek számára szállít kreatív megoldásokat, mint a Google, a Volkswagen és a Philips. A nemzetközi vendégek mellett az innovatív megoldások hazai reménységei is ott lesznek, többek között Haidegger Tamás, aki orvostechnikával és sebészrobotikával foglalkozik, illetve Cseh József feltaláló/mérnök, aki a FUTI energiatermelő térburkoló elem megalkotásával hívta fel magára a figyelmet.

"Az Innovation Boot Campen születő ötleteket az ITSH szakemberei segítségével fogjuk megvalósítani a következő hónapokban, az így létrejövő megoldásokat pedig az ENSZ rendelkezésére bocsátjuk" - emelte ki Christopher Wilson. "Ezzel azt is be kívánják mutatni, hogy Magyarország, illetve az itthon dolgozó magasan képzett munkaerő tevékenyen részt tud - illetve részt is kíván venni - a világ jobbá tételében" - mondja.

Hirdetés

Hardverek, szoftverek, tesztek, érdekességek és színes hírek az IT világából ide kattintva!

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://computerworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.