Hirdetés
. Hirdetés

Már nem is olyan Apró(d)

|

Átlagosan 640 ezren látogatták augusztusban a közel 2,3 millió aktív apróhirdetetéssel rendelkező Apród.hu-t.

Hirdetés

A 2011 tavaszán indult szolgáltatás sikerét az ingyenesség, és az apróhirdetések frissessége mellett az is segíti, hogy a felületen keresztül értékesítők rendkívül gyorsan köthetnek üzletet.

Hirdetés

Az eNet Kft. és a Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) közelmúltban megjelent közös tanulmánya szerint az Apród.hu-n augusztus végén elérhető aktív hirdetések 48 százaléka, 1,07 millió hirdetés egy hétnél frissebb volt, a legújabb adatok szerint pedig szeptember közepén ez az érték már a hirdetések 54,65 százaléka, 1,24 millió hirdetés. Összehasonlításként az online apróhirdetési piac másik meghatározó szereplőjénél az augusztus végén mindössze 81,6 ezer egy hétnél frissebb hirdetés volt, ami a teljes hirdetésállomány 3,69 százalékát jelentette, az eNet felmérése szerint.

Annak érdekében pedig, hogy az Apród.hu felhasználói még aktuálisabb kínálatból válogathassanak, augusztustól 60 napra változott a hirdetések érvényességi ideje. Emellett új szűrőparaméterek is segítik a böngészést, így felhasználók a korábbiaknál még könnyebben és gyorsabban kereshetnek a saját maguk által megadott paraméterek szerint, akár a közvetlen környezetükben is. A mobilalkalmazás térhódítása is megfigyelhető: az Apród.hu oldalra látogatók csaknem negyede keresi fel így az oldalt.

 

„Az eNet és a BCE tanulmánya szerint az Apród.hu és a legnagyobb konkurens oldal látogatottsága tavaly augusztusig szorosan együtt mozgott, majd ősztől nőni kezdett a két portál közötti különbség az Apród.hu javára2. A tavalyi év azonos időszakához viszonyítva az Apród.hu oldalon a hirdetések száma csaknem a kétszeresére – 1,18 millióról 2,24 millióra –, a látogatások száma pedig két és félszeresére – 252 ezerről 640 ezer főre – nőtt az oldalon. Szeptemberben pedig a hirdetések száma már meghaladja az 2,27 milliót, amelyek 54,65 százaléka egy hétnél frissebb” – mondta Dobra Péter, az Allegro Group apróhirdetési üzletág-igazgatója.

Vertikális siker
Az Apród.hu nem csak az általános apróhirdetési oldalak piacán szerezte meg a vezető pozíciót az idén nyáron, de a nagymúltú, egyes szegmensekre fókuszáló, vertikális – ingatlan, állás és autó – portáloknak is komoly vetélytársává vált. Így például az Apród.hu oldalon augusztusban már több mint 430 000 ingatlanhirdetés jelent meg, egy meghirdetett ingatlan értéke pedig átlagosan csaknem 17 millió forint volt. Hasonló mértékű növekedést mutat a jármű kategória is, ahol augusztusban már több mint 40 milliárd forint összértékű hirdetések között böngészhettek a látogatók.

Hódít az apróhirdetés
Magyarországon az online apróhirdetés megjelenése és előretörése a nemzetközi trendeknek megfelelően, de némi fáziskéséssel ment végbe. Az online apróhirdetési piac 2/3-át vertikális szegmenseket lefedő, adott területre fókuszáló oldalak sajátították ki, az általános kínálatú apróhirdetési portálok térnyerésére csak az elmúlt három évben került sor. Az eNET-BCE kutatása arra is rámutatott, hogy a vegyes kínálatú oldalak térnyerésével a felhasználók tömegesen váltottak az ingyenes és lényegesen egyszerűbb használatot biztosító apróhirdetési oldalakra.

Ezt támasztja alá az Allegro Group megbízásából a Medián által elvégzett kutatás is, amely szerint az online apróhirdetési oldalak legnagyobb előnye az aukciós oldalakkal szemben (az internetezők 54 százaléka szerint) az ingyenességük. Fontos tényező az is, hogy ezeken az oldalakon egyszerűbbek a tranzakciók (vásárlás, hirdetésfeladás), ezt a kutatás során megkérdezettek 33 százaléka emelte ki. Az internetes apróhirdetési oldalak előnyei között említette az internetezők 29 százaléka, hogy regisztráció nélkül lehet vásárolni.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.