Hirdetés
. Hirdetés

Már pénzt is kölcsönöz a Dell

|

A Dell érdekes módszerrel próbál a vártnál rosszabb pénzügyi helyzetén javítani: mostantól gyakorlatilag bankként üzemelve pénzt ad kölcsön az ügyfeleinek, hogy azok így több PC-t vásárolhassanak.

Hirdetés

A vállalat egy ideje rendelkezik kölcsönökkel foglalkozó üzletággal, a Dell Financial Services (DFS) 1997 óta üzemel a CIT Csoporttal közös vállalatként. Együtt összesen már 28 milliárd dollárnyi hitelt nyújtottak kereskedelmi és egyéni ügyfélek részére.

A tervek szerint a Dell most kivásárolná a CIT részvényeit, s teljes mértékben rátenné a kezét a vállalat műveleteire. A CIT jelenleg 65 százalékos részesedéssel rendelkezik a közös vállalatban, ám a Dell tavaly megkezdte saját részesedése növelését, s tervei szerit 2010-re a teljes tulajdonjogot megszerezné. Ezáltal reményeik szerint új ügyfeleket szerezhetnek, illetve a kamatokból származó bevételek is növekedhetnek.

Jim Schneider, a Dell pénzügyi vezetője elmondta, megpróbálnak olyan ajánlatokat és lehetőségeket teremteni ügyfeleink számára, amelyek segíthetnek az általunk nyújtott szolgáltatások és termékek igénybevételében.

A felmérések szerint az üzletág folyamatosan növekszik. Jelenleg a Dell összes bevételének 20-25 százaléka a közös vállalatból származik, s többségében egyéni felhasználók veszik igénybe annak szolgáltatásait. Minderre azért van szükség, mert a Dell a legutóbbi negyedévre vonatkozó pénzügyi adatai elmaradtak a vártakozásoktól, ráadásul a piaci részesedése is csökkent a konkurens HP-val szemben.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.