Hirdetés
. Hirdetés

Már több nő játszik online mint férfi

|

A 35 fölötti korosztályban beegelőzték a gamer lányok a fiúkat.

Hirdetés

Bár az online játékok továbbra is rendkívül népszerűek a 15-24 éves fiúk körében, a nők száma már meghaladja a férfiakét a 35 év felett korosztályban.

Hirdetés

Már több a nő az internetes játékok 35 évnél idősebb felhasználói között - derült ki egy online játékokról készült, hétfőn közzétett felmérésből. A comScore, a világ vezető internetes analitikai társaságának adatai szerint az online játékosok száma 2013 végére várhatóan meghaladja az 1,2 milliárdot. Bár az online játékok továbbra is rendkívül népszerűek a 15-24 éves fiúk körében, a nők száma már meghaladja a férfiakét a 35 év felett korosztályban - tudósított a The Daily Telegraph online kiadása a játékokat üzemeltető Spil Games holland vállalkozás frissen közzétett kutatásáról.

A felnőtt nők elsősorban azért játszanak internetes játékokat, hogy kitörjenek a napi rutinból, és közben élénkítsék a gondolkodásukat is. Ez a női korosztály leginkább a kirakós, puzzle-szerű, összeillesztős és a madzsonghoz, a kínai dominóhoz hasonló játékokat szereti. Az online játék a tizen- és huszonéves lányok közt is népszerű. Ők a szerepjátékokat kedvelik, mert segítségükkel felfedezik, milyen lesz a felnőtt életük. A jelentés szerint az őket körülvevő világból felismert helyzetek eljátszása - például úgy tesznek, mintha lenne állásuk vagy gyermekük - abban segít nekik, hogy függetlennek érezhessék magukat.

A főzős, öltöztetős, állatgondozós játékokat különösen a lányok közt népszerűek, a fiúk pedig a versengős, sportos és akciós játékokat kedvelik, melyekben a magas pontszám jelenti a sikert, nem a kreativitás. "A lányok szeretik a kreativitásukat megosztani másokkal, szeretik megmutatni a barátaiknak, mit készítettek - olvasható a jelentésben. Sok ilyen játék több nemzedéket is vonz, az anyák rendszeresen együtt "főznek" például a lányukkal a Sara főzőiskolája (Sara's cooking class) című játékban.

 

"A modern játékosok mindig, mindenütt játszanak. Kezdhetik reggel, munkába menet a buszon vagy a vonaton az okostelefonokon, nap közben folytathatják a számítógépeken vagy laptopokon, este otthon pedig tovább játszhatnak a táblagépeken" - olvasható a jelentésben.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.