Hirdetés
. Hirdetés

Masszív veszteségek a Sharpnál

|

Rendkívüli veszteségekre számít a Sharp a vállalat befektetésként vásárolt részvényeinek értékvesztése miatt.

Hirdetés

A Sharp december 30-án bejelentette, hogy 475 millió dollár veszteségre számít idén a más vállalatokban birtokolt részesedés értékének csökkenése miatt. A vállalat közlése szerint a veszteségleírásra azért van szükség, mert az érintett cégek piaci értéke "jelentősen csökkent és nem valószínű, hogy a jövőben visszanyerik értéküket". A Sharp nem részlezete, hogy milyen részvényekről van szó, de a Nikkei gazdasági napilap információi szerint a legnagyobb veszteséget a Pioneer miatt kénytelen elkönyvelni. A vállalat tavaly 30 millió Pioneer-részvényt vásárolt darabonként 1385 jenért - ezek a keddi tőzsdezáráskor 163 jent értek.

A veszteségek miatt a Sharp várhatóan korrigálja a 2009 márciusában véget érő pénzügyi év várható eredményeit. Októberben már csökkentették a profitra és az árbevételre vonatkozó előrejelzéseket, többek között a lapos képernyőjű televíziókészülékek piacán tapasztalható visszaesés miatt.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.