Hirdetés
. Hirdetés

Még idén a mobilok királya lehet a Huawei

|

A kínai gyártó előrenyomulását a kémkedési vádak sem tudták megtörni, és a cég 2019-ban a Samsung trónfosztására készül a mobilpiacon.

Hirdetés

Hirdetés

Az Egyesült Államokkal és több más országgal folytatott piaci csatározásai ellenére a Huawei még idén a világ első számú mobiltelefon-gyártója szeretne lenni.

Ezt a cég mobilüzletágának igazgatója, Richard Yu jelentette be. Yu úgy fogalmazott, hogy a cég a Samsung trónfosztására készül, és legkésőbb 2020-ban, de várakozásai szerint inkább 2019-ben átveszi az első helyet.

A cég növekedése valóban imponáló, úgyhogy Yu jóslata nem megalapozatlan. Tavaly a Huawei 208 millió okostelefont adott el, 35 százalékkal többet, mint előző évben. Ha ez az ütem idén se törik meg, a Samsung és az Apple viszonylagos gyengélkedése pedig folytatódik, valóban a kínai cégé lehet a dobogó legfelső foka.

A Samsung új modelljei, köztük a zászlóhajónak számító Galaxy S9 nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, és a dél-koreai cég ezért is dolgozik teljes gőzzel  a Galaxy S10 piacra dobásán.

Csalódást okozott az Apple 2018-as iPhone generációjának forgalma is, vagyis minden a Huawei kezére játszik, hogy valóra váltsa ambiciózus célját.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.