Hirdetés
. Hirdetés

Még nyereséges a HP

|

Csökkent a HP árbevétele, de a vállalat továbbra is nyereséges maradt a második pénzügyi negyedévben. Csak Kínában alakultak megnyugtatóan az eladások.

Hirdetés

Továbbra is gyengébben teljesítenek a HP fő üzletágai az elhúzódó recesszióban: az április 30-án zárult második pénzügyi negyedévben a vállalat 3 százalékos árbevétel-csökkenést regisztrált. Ami a nyereséget illeti, a vállalat teljesítette az elemzők prognózisát és 1,7 milliárd profittal zárta a negyedévet. A teljes évre vonatkozó kilátások azonban nem jók, a vállalat szerint az árbevétele 4-5 százalékkal lesz alacsonyabb az előző évihez képest. Az első negyedévben még 2-5 százalékos visszaeséssel számoltak. A negyedév eredményeit nagymértékben javították a szolgáltatások: az üzletág közel kétszer akkora árbevételt ért el, mint az előző év azonos időszakában, ami nagymértékben köszönhető az EDS felvásárlásának.

A tárolás üzletág árbevétele 22 százalékkal csökkent, a középkategóriás szervereké 21 százalékkal, a standard szervereké és az üzleti kritikus rendszerek üzletága egyaránt 29 százalékkal. Az asztali PC-k árbevétele 24 százalékkal, a notebook-oké 13 százalékkal, a nyomtatóké pedig 23 százalékkal esett vissza. Regionális szempontból egyedül Kínában növekedtek jelentősen a HP eladásai.

A HP előző negyedéve is gyengén sikerült, ennek nyomán Mark Hurd elnök-vezérigazgató 5 százalékos bércsökkentést rendelt el a vállalat teljes egészében. Saját fizetését 20 százalékkal csökkentette, a többi HP-vezetőét 15 százalékkal. A felvásárolt EDS-en kívül azonban sehol máshol nem terveznek elbocsátásokat - tette hozzá Hurd. Ami a jelenlegi piaci helyzetet illeti, az ügyfelek igyekeznek elhalasztani amíg csak lehet mindazt, amit meg kell vásárolni - mondta Mark Hurd.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.