Hirdetés
. Hirdetés

Még nyereségesebb a Western Digital

|

Növelni tudta az eredményeit a merevlemez-piac óriása.

Hirdetés

A Western Digital 2013-as pénzügyi éve március 29-én ért véget, mostanra pedig az is kiderült, hogy ezen időszak alatt mennyi HDD-t tudtak eladni, és ez a pénzügyeket tekintve mit jelentett az ágazat óriása számára. Összességében nagyon úgy tűnik, hogy a Hitachi felvásárlása kifizetődő döntés volt. 

A HGST termékei iránt a kereslet nagyon erős volt, és emellé a WD sem panaszkodhatott. A fogyasztói termékek kategóriáját kivéve gyakorlatilag minden területen jelentős előrelépést tapasztalt a gyártó. Összesen 60,2 millió HDD-t értékesítettek a március 29-cel véget ért negyedévben. 

A vizsgált három hónap alatt a vállalat 391 millió dolláros profitra tett szert, az árbevétel összege pedig 3,8 milliárd dollár volt. Ez előrelépésnek tekinthető a tavaly ilyenkor értékekhez képest, akkor az árbevétel ugyanis még csak 3 milliárd dollár volt. 

A következő időszakban érdekes lesz majd látni, hogy vajon kifizetődő lesz-e a Western Digital SSD-kbe fektetett erőfeszítése és a Skyerával kötött megegyezése. 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.