Hirdetés
. Hirdetés

Megalakult a Magyar - Hongkongi Innovatív Üzleti Tanács

|

A privát szektor kezdeményezése közelebb hozhatja egymáshoz a a tradicionálisan erős magyar innovációs képességeket, a dinamikusan fejlődő ázsiai gyártási potenciállal és felvevőpiaccal.

Hirdetés

Az üzleti tanács (HHIBC) az üzleti szektor privát kezdeményezéseként jött létre, legfontosabb feladatának a magyar és hongkongi, valamint a Hongkong vonzáskörzetét jelentő dél-kínai és dél-ázsiai üzleti kapcsolatok elmélyítését, hatékonyabbá és eredményesebbé tételét tekinti. A privát kezdeményezéshez a Magyar Informatikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ), a Magyar Biotechnológiai Szövetség (MBSZ), valamint a hongkongi IT és Ipari szövetség csatlakozott alapító szervezetként. További szervezetek, köztük az Ahead -Ázsia Fejlesztési HKT pedig támogatóként vesznek részt. A HHIBC innovativitása abban rejlik, hogy prioritásként kezeli a nagy hozzáadott értékű iparág innovatív technológiai együttműködéseinek kialakítását. Összeköti a tradicionálisan erős magyar innovációs képességeket, a dinamikusan fejlődő kínai kutatásfejlesztési képességekkel, a technológiai, gyártási, nemzetközi kereskedelmi kapacitással, valamint a dél-kelet ázsiai régió 500-1000 millió embert jelentő, évi 8-10% gazdasági növekedéssel büszkélkedő felvevő piacát. A hongkongi megállapodás egyben megnyithatja hazánk számára a Shenzheni központú - "kínai Szilícium Völgyet" azt a high-tech, K+F, gyártási kapacitásokat és a dinamikusan (évi 8-10%) fejlődő piacot, mely egy gazdasági övezetet alkot a speciális jogi és gazdasági státuszú Hongkonggal.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.