Hirdetés
. Hirdetés

Megbírságolta a Kulcs-Softot a Magyar Nemzeti Bank

|

Az MNB megtiltotta az ismételt jogsértést.

Hirdetés

A jegybank 2 millió forintra bírságolta az ügyviteli szoftvereket fejlesztő és forgalmazó Kulcs-Soft Nyrt-t bennfentes információ haladéktalan nyilvános közzétételére vonatkozó jogszabályi rendelkezések megsértése miatt - tette közzé a társaság a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

Az MNB megtiltotta, hogy Kulcs-Soft a piaci visszaélésekről szóló európai uniós rendeletben foglalt, a bennfentes információ haladéktalan nyilvános közzétételére vonatkozó jogszabályi rendelkezéseket ismételten megsértse - tették hozzá.

A cég részvényeivel az elmúlt egy évben a BÉT-en 1150 és 2150 forint között kereskedtek, a részvény keddi záróára 1750 forint volt. A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a Kulcs-Soft tavalyi konszolidált árbevétele 2,2 milliárd forintra emelkedett a megelőző évi 2 milliárd forintról. Adózott eredménye 2021-ben 796 millió forintot tett ki a 2020-as 623 millió forint után.

Hirdetés

Nem ez az első eset, hogy a vállaltnak meggyűlik a baja a szabályozó hatósággal. A nyár közepén több jogsértés miatt az MNB két magánszemélyre - akik befolyásolhatták a BÉT-en jegyzett Kulcs-Soft részvények árfolyamát - 30-30 millió forint összegű piacfelügyeleti bírságot szabott ki. A Kulcs-Soft Nyrt. igazgatóságának elnökére vonatkozóan a jegybank 1 évig elérhető nyilvános figyelmeztetést is közzétett honlapján.

A vállalatnak azóta egyébként új CTO-ja is van.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.