Hirdetés
. Hirdetés

Megduplázta eladásait az Angry Birds fejlesztője

|

152 millió eurót hozott a dühös madarak kicsit sem csendesedő őrülete.

Hirdetés

Úgy tűnik, az Angry Birds iránti őrület kicsit sem enyhült a tavalyi évben. Bár sokan már nagyon unják a repülő madarakat csúzlin, a márka még mindig óriási bevételeket hoz a Roviónak. A finn cég a 2012-es naptári évben 152 millió eurós árbevételre tett szert, ami több mint a duplája a 2011-es összegnek.

A vállalat adózás előtti eredménye 76,8 millió euró volt tavaly, ez 64 százalékkal több, mint egy évvel korábban. Mindezt az alábbi négy cím megjelenése segítette: Angry Birds Space, Amazing Alex, Bad Piggies, illetve Angry Birds Star Wars. A Rovio tavaly májusban túllépett az 1 milliárd letöltésen, decemberben pedig már 263 millió aktív felhasználója volt.

A leghosszabb ideig kitartó cím az Angry Birds Star Wars lett, amely a mai napig a toplistában szerepel az Apple App Store-jában. Nem szerepelt rosszul a Bad Piggies és az Angry Birds Space sem.

A finn vállalat tavaly több mint megduplázta az alkalmazottainak a számát, 518 főre. A lassulónak hitt őrület ellenére a Rovio mára a dühös madarakból ruhákat, játékokat és üdítőket is kínál. Ami azt illeti, 2016-ban még mozifilmre is számíthatunk.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.