Hirdetés
. Hirdetés

Megint Gates lesz a leggazdagabb?

|

Rohamosan apad Carlos Slim vagyona, ami jó hír Bill Gates-nek, hiszen hamarosan újra ő lehet a világ leggazdagabb embere.

Hirdetés

Hamarosan újra Bill Gates lehet a világ leggazdagabb embere, a szupergazdagok globális listáját vezető mexikói Carlos Slim vagyona ugyanis rohamosan apad telekommunikációs cége részvényei árának esése miatt.

A szupergazdagok listáját vezető mexikói Slim telekommunikációs cégének részvényárai folyamatosan zuhannak, ezért a Microsoft volt vezetőjének már „csak” 184 millió dollárral van kevesebbje - áll a Bloomberg jelentésében.

A 73 éves Carlos Slim csak a múlt héten ötmilliárd eurót veszített az América Móvil nevű cége miatt. Az árfolyamzuhanás oka, hogy a mexikói kormány meg akarja szüntetni a vállalat uralkodó helyzetét a közép-amerikai ország mobilpiacán. Amennyiben a helyi parlament elfogadja a monopolellenes törvényt, az a cég feldarabolásához vezethet.

A Forbes magazin alig két hete közzétett összesítését Slim még 73 milliárd dollárra taksált vagyonnal vezette a becslések szerint 67 milliárddal rendelkező Bill Gates előtt. A lap egy hónappal ezelőtti "pillanatkép" alapján állította össze a listát, azóta Slim cégének részvényei több mint 15 százalékot veszítettek értékükből.

A Forbes most egyaránt 67 milliárd dollár feletti vagyont becsül a két üzletembernek, a magazin szerint Slim még vezet Gates előtt. Ez az előny azonban hamar elolvadhat, ha az América Móvil részvényei továbbra is hasonló ütemben veszítenek árfolyamukból. Az 57 éves Bill Gates 2010-ben "csúszott le" a Forbes-lista első helyéről, részben azért is, mert vagyonának tekintélyes részét jótékony célokra fordította.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.