Hirdetés
. Hirdetés

Megint nőtt a Samsung profitja

|

Az elmúlt három hónapban rekordprofitot ért el a Samsung Electronics - sorozatban ez a hatodik profitnövelő negyedévük.

Hirdetés

A vállalat által kiadott pénzügyi jelentésből kiderült: a Samsung 42 százalékkal több profitot termelt idén, mint 2012 első három hónapjában. A Dél-Koreaiak szerint a Galaxy S3 és a Galaxy Note sikerének köszönhető a rekordszintű, 6,5 milliárd dolláros adózott eredmény.

 

A Samsung Electronics üzemi eredménye 54 százalékkal 7,91 milliárd dollárra ugrott, nagyjából megegyezően az elemzői várakozásokkal. A cég eladásai 17 százalékkal nőttek. Az IDC piackutató vállalat adatai szerint a Samsung 70,7 millió okostelefont értékesített idén az első negyedévben, 61 százalékkal többet, mint egy évvel korábban. A cég piaci részesedése az okostelefon szegmensben 33 százalék volt.

A második legnagyobb okostelefon-gyártó Apple 37,4 millió iPhone-t készített, és ezzel a globális piaci részesedése 17 százalékra csökkent az egy évvel korábbi 23 százalékról.

A Samsung további rekorddöntögetéseket vár az idei zászlóshajótól, a Galaxy S4-től is, reményeik szerint havonta 10 millió darabot értékesítenek majd belőle.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.