Hirdetés
. Hirdetés

Meglepő lett a Lenovo eredménye

|

90 százalékkal nőtt a Lenovo nettó profitja az utolsó negyedévben - a kínai PC-eladások és az okostelefonok iránti hatalmas igény húzza a vállalatot.

Hirdetés

127 millió dollár lett a Lenovo profitja a negyedik negyedévben, jelentette be a vállalat csütörtökön, hozzátéve: 7,8 milliárd dolláros bevételükkel rekordot döntöttek, ez az összeg a tavalyihoz képest négy százalékos növekedés.

 

Hazai piacán a vállalat folyamatos növekedést ér el, és különösen jól muzsikálnak a mobil eszközök, amik az eladások 9 százalékáért felelnek. A negyedév végére a Lenovo okostelefon ágazata 206 százalékos növekedést produkált tavalyhoz képest.

Miközben a PC-piac világszerte gyengélkedik a kínai gyártó növekvő eladásokról számolt be. Ez azért is meglepő, mivel az IDC 1994 óta nyilvántartott statisztikái szerint az idei 13,9 százalékos csökkenés negatív rekordnak számít. Nem segített a piacon a Microsoft új operációs rendszerének megjelenése sem, a Win 8 iránti kereslet még a Vistáénál is alacsonyabb.

A Lenovonak mégis sikerült növekedést elérni, immár a kínai piac 30 százalékát uralja, és hamarosan utoléri a világranglistát vezető HP-t. Ettől függetlenül Yang Yuanqing, a Lenovo CEO-ja bejelentette, még több pénzt terveznek befektetni a tabletekbe és az okostelefonokba.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.