Hirdetés
. Hirdetés

Megnyílt Európa első automatizált benzinkúti kisboltja

|

Mobil kapszula formájában érkezik, amelyet a benzinkút tulajdonosa a helyszínen állíthat fel, anélkül, hogy bármilyen építkezésre lenne szükség.

Hirdetés

A Sensei portugál startup cég bemutatta Európa első automatizált benzinkúti kisboltját, belépve ezzel a pénztár nélküli vásárlás egyre növekvő piacára. A Sensei számítógépes látást és érzékelőket használ a boltba betérők vásárlásainak nyomon követésére.

A számítógépes látást fejlesztő cég a portugál Galp olaj- és gázipari vállalattal kötött partnerséget, hogy az üzletet az egyik lisszaboni benzinkútján nyissa meg. A 323 négyzetméteres üzlet a vásárlóknak pénztáros nélküli pénztárgépes bolti élményt kínál. Az okostelefonjukra letöltött alkalmazás beolvasása után bármit elvihetnek az üzletből, és kisétálhatnak.

Hirdetés

A plafonra szerelt kamerák és a polcokon elhelyezett érzékelők segítségével mesterséges intelligencia segítségével azonosítja a vásárlók által kiválasztott vagy elhagyott termékeket. Az autonóm szoftver nyomon követi a virtuális bevásárlókosarukat, és felszámolja a költségeket.

A Sensei automatizált kisboltja mobil kapszula formájában érkezik, amelyet a benzinkút tulajdonosa a helyszínen állíthat fel, anélkül, hogy bármilyen építkezésre lenne szükség. A vásárlói adatok összegyűjtése, valamint a készlet valós idejű nyomon követése révén hatékonyabbá válik a termékek feltöltése.

Teresa Abecasis, a Galp COO-ja egy elmondta, hogy ezek a személyzet nélküli egységek lehetővé teszik, hogy a kisebb forgalmú területeken lévő kisebb benzinkutak nyereségesen kínáljanak nem üzemanyag jellegű árukat a vásárlóknak. A Sensei 2020 májusában közölte, hogy Európában elsőként a Sonae Continente üzletláncával közösen indított el egy 1600 négyzetméteres kiskereskedelmi üzletet.

A Sensei a pénztárgép nélküli vásárlás egyre zsúfoltabb piacára lép, amelyet az Amazon Go ural, de vannak riválisai az Egyesült Államokban, Izraelben, Ázsiában és Európában is. Az Amazon Go volt az első, amely Európában, a londoni Ealingben nyitott automata üzletet.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.