Hirdetés
. Hirdetés

Megoldást keres a Huawei

|

Az amerikai szankciók miatti elszigetelődés elkerülése érdekében biztosítani kívánja memórialapkákkal való ellátottságát a Samsungtól és az SK Hynixtől 8,1 milliárd dollár értékben chipeket vásárló Huawei.

Hirdetés

Hírek szerint a Huawei megkereste a Samsungot és az SK Hynixet, hogy biztosítsa memórialapkákkal való elltottságát annak ellenére, hogy az amerikai kormányzat megpróbálja elszigetelni. Az egyesült Állaomok Kereskedelmi Minisztériuma tavaly májusban helyezte kereskedelmi tiltólistára a kínai gyártót, és nemrégiben újabb egy évvel meghosszabbította a szankciókat.

Hirdetés

A Huawei a Samsung és az SK Hynix egyik legnagyobb ügyfele: a kínai óriás évente 8,1 milliárd dollár értékben vásárol DRAM és NAND memórialapkákat a két dél-koreiai vállalattól.

Bár a memórigyártókra nem vonatkoznak az Egyesült Államok által nemrégiben bejelentett korlátozűsok, a Huawei attól tart, hogy előbb-utóbb egy ilyen lépés is eszébe jut a megszorítások terén igencsak kreatívnak mutatkozó amerikai kormányzati döntéshozóknak.

A jelenleg érvényben lévő amerikai intézkedések értelmében az amerikai lapkagyártó berendezéseket, szellemi tulajdont vagy tervezőszoftvert használó minden lapkakészítő vállalatnak engedélyért kell folyamodnia az Egyesült Államok Kereskedelmi Minisztériumához, ha a Huawei-nek kíván eladni chipeket.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.