Hirdetés
. Hirdetés

Mégsem lesz fordított ÁFA az IT-szektroban

|

Egyelőre nem látja indokoltnak a fordított adózás bevezetését az informatikai ágazatban a Nemzetgazdasági Minisztérium.

Hirdetés

Vályi-Nagy Vilmos, a Nemzet Fejlesztési Minisztérium infokommunikációért felelős államtitkára az IVSZ MENTA 2013 konferencián jelentette be, hogy a magyar kormány bevezeti a fordított áfát az informatikai eszközök kiskereskedelmében.

Hirdetés

A fordított adózást alapvetően az adott szektorbeli csalások visszaszorítására lehet alkalmazni. Ennek megfelelően a fordított adózás bevezetését minden esetben alaposan mérlegelni kell. A nemzetgazdasági tárca egyelőre nem rendelkezik olyan adatokkal, amely azt támasztaná alá, hogy hazánkban az informatikai ágazatban olyan mértékű és típusú áfa csalás lenne jelen, amely ezen adózási mechanizmus bevezetését indokolná, ennek megfelelően a minisztérium nem dolgozik annak bevezetésén.

Általánosságban a fordított adózás kiterjesztésével kapcsolatban kiemelendő, hogy önmagában ez a jogintézmény nem csodafegyver, így indokoltság esetén is csak kellő körültekintéssel célszerű kiterjeszteni, olyan módszerek egyidejű kutatásával, melyek hosszútávon is hatékony eszközt nyújtanak az áfa csalások elleni küzdelemben.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.