Hirdetés
. Hirdetés

Megszűnt a 140 karakteres korlát a Twitternél

|

Miután a csatolmányok és az idézetek nem számítanak bele a terjedelembe, hosszabb bejegyzések írhatók a Twitteren.

Hirdetés

A mikroblog szolgáltató még májusban bejelentette, hogy mérlegeli a legendás, 140 karakterben megszabott terjedelmi korlát megszüntetését, ennek pontos időpontját azonban sem akkor, sem azóta nem adta meg. Hétfőtől azonban a Twitter valóban nem számítja bele a felhasználók által közzétett fotókat, videókat, animált GIF-eket, szavazásokat, valamint más bejegyzésekből vett idézeteket a 140-es korlátba, így mostantól az eddiginél valamivel hosszabb bejegyzések írhatók, számolt be róla testvérlapunk, a Macworld.

Mi több, a Twitter a közvetlen válaszok esetében is hasonlóan engedékeny változtatást tesztel. A The Verge legalábbis úgy értesült, hogy a jövőben a cég a válasz címzettjének felhasználónevét sem fogja beleszámítani a 140 karakterbe. Ha erre valóban sor kerül, akkor a Twitter felhasználói szabadabban válaszolhatnának egymás bejegyzéseire, egyszerre akár több címzettnek is választ küldve.

Miért fontos mindez? A mikroblog szolgáltató már jó ideje kacérkodott a 140 karakteres korlát feloldásával. Olyan találgatások is szárnyra kaptak eközben, hogy a bejegyzések terjedelme akár 10 ezer karakterre is nőhet.

- Leggyakrabban ezt kérik tőlünk a felhasználók - mondta Sachin Agarwal, a Twitter termékmenedzsere annak idején a The Verge-nek. - Szeretnék hosszabban kifejteni véleményüket, szabadabban kifejezésre juttatni gondolataikat.

Az ötletet azonban végül elvetette a Twitter, attól tartva, hogy a túl hosszú bejegyzések túl messzire vinnék a platformot mikroblog-szolgáltatói identitásától. Most viszont, a jelekből ítélve, a Twitter mégis rászánta magát, hogy fokozatosan lazítson a 140-es korláton.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.