Hirdetés
. Hirdetés

Megtorpant az USB 3.0-ás vezérlők gyártása

|

A Japánt ért katasztrófák miatt a helyi illetőségű Renesas óriási gondban van, pedig ők az USB 3.0-ás vezérlők legfőbb beszállítói.

Hirdetés

Az informatikai iparág legtöbb szereplője igyekszik megbizonyosodni arról, hogy a Japánban bekövetkezett katasztrófák nem érintik őket, vagy csak minimális mértékben korlátozzák a gyártást. A japán illetőségű Renesas azonban megszenvedte a történteket, és nagyon komoly gondjai vannak, pedig az USB 3.0-ás vezérlők piacán vezető szerepet töltenek be.

 

 

Néhány AMD alaplap már natív módon támogatja a SuperSpeed USB 3.0-ás szabványt, azonban ennek ellenére az USB 3.0-ás vezérlőlapkákra nagyobb szükség van, mint valaha. Az ilyen lapkák gyártásáról és szállításáról eddig a piac legnagyobbja, a Renesas gondoskodott, amely igen szép bevételt szerzett a különféle platformoknak és tárolóeszközöknek köszönhetően, amelyek ezt az interfészt használják. A Renesas azonban súlyos veszteségeket szenvedett a földrengés és a szökőár következményeként, amely március 11-én sújtott le Japánra.

 

A gyártó helyére már most sokan pályáznak, ugyanis a tajvani cégek versenybe kezdtek egymással, és többek között az ASMedia, az Eltron és a VIA is mindent megtesz azért, hogy a Renesas kiesett rendeléseit ők teljesítsék. Ehhez azonban szükséges van arra, hogy kontrollerük kiérdemelje az USB Implementers Forum bizonyítványát, méghozzá minél hamarabb. A tanusítvány nélkül egyetlen gyártó sem számíthat megrendelésekre, hiszen minden vállalat garantáltan megbízható terméket szeretne készíteni, legyen szó egy alaplapról vagy egy külső merevlemezről.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.