Hirdetés
. Hirdetés

Megvásárolta a Nordtelekom a Beltáv távközlési üzletágát

|

Megtörtént a Beltáv ügyfeleinek és eszközeinek felvásárlásáról szóló megállapodás aláírása, melynek köszönhetően a Nordtelekom jelentősen növelte ügyfelei számát. A Budapesti Értéktőzsdén jegyzett Nordtelekom azt követően írta alá a szerződést, hogy megkapta a független könyvvizsgáló jelentését, mely a Beltáv megvásárolt részeit 166 millió forintra értékelte.

Hirdetés

A Nordtelekom 2010 elején határozott úgy, hogy a társaság növekedését akvizíciókkal is támogatni kívánja. Ennek érdekében a vállalat részvényesei tőkeemelésről döntöttek és felhatalmazták a vállalat vezetését, hogy a tőkeemelésből befolyó összeget a Beltáv ügyfeleinek és hálózatának megvásárlására fordítsák. A Nordtelekom vezetése a felhatalmazás alapján átvilágította a Beltáv tevékenységét, melyhez független tanácsadó, könyvvizsgáló értékelését is igénybe vette. Az értékelés alapján a Nordtelekom 166 millió forintért vásárolta meg a nyereségesen működő Beltáv ügyfeleit és eszközeit.

A sikeres akvizíciót követően a Nordtelekom és Beltáv integrációja hamarosan lezárulhat, melynek köszönhetően a Nordtelekom a saját távközlési hálózatán nyújthat internet elérést Budapesten, Győrben és Dunaújvárosban. A Beltáv több ezer ügyféllel rendelkezik, melynek megvásárlása után a Nordtelekom ügyfeleinek száma meghaladja a 10 ezret.

A Nordtelekom a jövőben további növekedést tervez, melynek a Beltáv akvizíció mellett három fő pillére van. Egyrészt tovább javítja a működés hatékonyságát, másrészt az értékesítési hálózat megújításával és bővítésével kívánja ügyfelei számát növelni. A növekedés harmadik pillérét további akvizíciók jelenthetik: a Nordtelekom Igazgatósága folyamatosan vizsgálja a telekommunikációs piacot, a potenciálisan felvásárolható cégeket, ügyfélbázisokat, mivel a gazdasági válság hatására további átrendeződések várhatóak a magyar telekommunikációs piacon.

A Budapesti Értéktőzsdén jegyzett Nordtelekom 117 millió forintos árbevétel mellett 11,4 millió forintos adózott eredménnyel zárta a 2011-es év első felét. A Nordtelekom fennállása óta, a válság ellenére folyamatosan nyereségesen gazdálkodik és további növekedést tervez.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.