Hirdetés
. Hirdetés

Megveheti a Micron az Elpidát

|

Zöld jelzést adott a japán bíróság az Elpida "újraszervezésére".

Hirdetés

Az Elpida esete meghatározó az IT-ipar történelmében, noha a vége nem éppen pozitív értelemben  maradt emlékezetes. Nem túl gyakori a szektorban, hogy egy valamikor nagyon híres memóriagyártó csődbe megy. Tavaly novemberben a tokiói bíróság már engedélyezte a Micronnak, hogy felvásárolja a vállalatot, azonban akkor még nem dolgoztak ki minden szükséges részletet.

Azóta a hiányok pótlására és a részletek egyeztetésére is sor került, a japán bíróság pedig zöld jelzést adott a Micronnak a felvásárlásra. Ezzel a Micron gyakorlatilag az Elpida "úrjaszervezését" szponzorálja. A cél az, hogy a vállalatot egyben tarthassák, a dolgozóit pedig továbbra is alkalmazhassák a jövőben, és ne kelljen senkit elbocsátani.

Amint a műveletet befejezik, az Elpida a Micron leányvállalata lesz, ezzel pedig az utóbbi a világ második legnagyobb memóriagyártó cégévé válik. A memóriaiparban az első, koronát érő helyet jelenleg a Samsung birtokolja.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.