Hirdetés
. Hirdetés

Megzuhant a prémiumkategóriás mobilok piaca

|

Az Apple visszaesése a teljes szegmenst lehúzta.

Hirdetés

Hirdetés

A Counterpoint Research adatai szerint 2019. első negyedévében az Apple szállításai húsz százalékkal estek vissza az egy évvel korábbiakhoz képest, és részesedése 47 százalékra csökkent a prémiumkategóriás mobilok szegmensében. A cég gyengélkedését megérezte a teljes szegmens, amely nyolc százalékos csökkenéssel zárta a negyedévet.

Az Apple nagy problémája, hogy vásárlói egyre ritkábban cserélik le iPhone-jaikat: az eszközök csereciklusa a korábbi kettőről három évre nőtt.

Előre tört viszont a Samsung, amely az első negyedévben soha nem látott jó eredményt produkált, és a szegmens negyedét megkaparintotta. Sikerében oroszlánrésze van a Galaxy S10 sorozat újdonságainak, amelyek átgondolt tervezési megoldásaikkal és kedvező árukkal komoly vetélytársai az iPhone-oknak.

Jól szerepelt a maga 18 százalékával a Huawei is, a cég jövőjét azonban beárnyékolják az amerikai kereskedelmi korlátozások.

Az Apple mellett a lanyhuló kínai piac is ludas a prémium szegmens visszaesésében. 2019-2020-ban azonban jönnek az 5G mobilok, amelyek várhatólag új életet lehelnek a piacba.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.