Hirdetés
. Hirdetés

Mehet a Sprint-biznisz

|

Az amerikai Igazságügyi Minisztérium zöld utat adott - az FCC engedélyt adhat a Sprint felvásárlására.

Hirdetés

Januárban a minisztérium - többek között az FBI óhajára – arra kérte a Szövetségi Kommunikációs Bizottságot, hogy egyelőre ne engedélyezze a Sprint felvásárlását, mivel alaposan szeretnék átvizsgálni az ügyet. Később ugyanezt kérte a Nemzetvédelmi Minisztérium is.

 

Az igazságügyiek a múlt hét végén levélben közölték az FCC-vel, hogy részükről a továbbiakban nincs szükség a halasztásra. „Az ügynökségek átvizsgálták az információkat, és elemezték a pályázóknak a nemzetbiztonságot érintő kérdésekben tett lépéseit. A vizsgálat után az ügynökségek tájékoztatják a bizottságot, hogy nincsen további ellenvetésük az engedély megadásához” – áll a levélben.

Az üzlet, melynek értelmében a japán Softbank 20 milliárd dollárt fektetne a Sprintbe – ezzel 70 százalékos részesedést szerezve – több jogalkotó részéről is ellenkezést váltott ki, mondván ez az amerikai nemzetbiztonságra veszélyes üzlet. Ezeket a tiltakozásokat a külügyi befektetések bizottsága két hete elutasította.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.