Hirdetés
. Hirdetés

Mi lesz a Thunderbirddel?

|

A Mozilla vezérigazgatója cáfolta azokat a híreket, amelyek szerint beszűntetnék a Thunderbird levelezőprogram fejlesztését.

Hirdetés

Mitchell Baker vezérigazgató blogján több hozzászóló úgy véli, hogy a Google és a Mozilla közötti kapcsolat miatt a Mozilla be fogja szüntetni a Thunderbird fejlesztését azzal a céllal, hogy a felhasználókat a Gmail felé terelje. A találgatások azután kezdtek érkezni , hogy Baker szerdán bejelentette: a Thunderbird fejlesztését átadják egy más szervezetnek, a Mozilla pedig kizárólag a Firefox böngészőre fog koncentrálni.

Baker csütörtökön válaszában visszautasította a feltételezéseket. "Szeretnék annyira világosan fogalmazni, amennyire csak lehet. A Google és a Google termékei semmilyen formában nem befolyásolták döntésünket, nem egyeztettünk a Google-lal a Thunderbird vagy a Gmail fejlesztésének menetrendjéről." Tény, hogy a Google a Mozilla Alapítvány egyik legnagyobb támogatója (2005-ben 52 millió dollárt fizetett a Mozillának), továbbá a Google az alapértelmezett kereső a Firefox böngészőben.

Scott MacGregor és David Bienvenu, a Thunderbird vezető fejlesztői támogatják azt az elképzelést, hogy egy kis, független vállalat keretében folytatódjon a levelezőprogram fejlesztése, sok fejlesztő bevonásával (ők önkéntes alapon, fizetés nélkül járulnának hozzá a munkához). MacGregor pénteken úgy fogalmazott, hogy bármilyen formában is folytatódjon a fejlesztés, lesz 3.0 verzió. Hozzátette ugyanakkor, hogy még nincs pontos terv arra, hogy hogyan történik majd a Thunderbird leválasztása a Mozilla Corp-ról.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.