Hirdetés
. Hirdetés

Mi lesz veled, PC-piac?

|

2020-ban a globális PC-piac hét százalékos csökkenést lesz kénytelen elkönyvelni, növekedés csak 2022-ben várható.

Hirdetés

A Canalys piackutató cég előrejelzése szerint a globális PC- és tabletpiac 2020 egészében hét százalékkal 367,8 millió eladott eszközre csökken, 2021-ben stagnálni fog, és csupán 2022-ben várható növekedés, amely meglehetősen szerény, 2 százalékos lesz. Ez azt jelenti, hogy a koronavírus-járvány által okozott visszaesés nehezén már túl vagyunk, és az év hátralevő része nem lesz olyan nehéz a szállítók számáta, mint az első negyedév volt.

Hirdetés

Kína visszatérése a gyártásba és a globális ellátási láncba komoly szerepet játszik a visszarendeződésben, de a visszaesés azért nem kerülhető el, mert a vállalatoknak jelenleg sokkal fontosabb dolgokra kell költeniük túlélésük érdekében, mint a PC-k cseréjére, állapította meg Ishan Dutt, a Canalys elemzője.

Ugyanakkor a noteszgépek iránti igény jelentősen megnőtt, és a kereslet várhatóan továbbra is megmarad, mivel a vállalatok számtógéppel látják el otthonról dolgozó alkalmazottaikat. Viszont a tabletpiac valószínűleg esni fog, különösen a negyedik negyedévben. Végeredményben Rushabh Doshi, a Canalys kutatási igazgatója szerint a rövid távú csökkenés ellenére a koronavírus-járvány hosszú távon lendületbe hozta a PC-piacot.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.