Hirdetés
. Hirdetés

Michael Dell maradna a PC-knél

|

Amennyiben ő marad az ügyvezető, a Dell a PC-k és a tabletek irányába fordul.

Hirdetés

A Dell alapítója sokkal simábban képzelte el a cégének a tőzsdéről való kivonását. Az ügyet az kavarta meg, hogy két olyan ajánlat is érkezett, amely kedvezőbb az övénél, ezek esetében viszont az is könnyen elképzelhető, hogy Michael Dell kikerül a vállalat ügyvezetői székéből. A helyzettől tartva a jelenlegi vezér ultimátumot is adott az igazgatótanácsnak: ha nem ő marad a cég élén, akkor beváltja a részvényeit, és elsétál, ezzel pedig elképesztő pénzügyi veszteséget és űrt hagyva hátra a Dellnek.

A rizikós helyet ellenére Michael Dell már elő is állt a jövőbeli terveivel. A vállalatnak először persze ki kell vonulnia a tőzsdéről, ehhez pedig az alapító számára ideális esetben az ő ajánlatát kell elfogadják. Amint ez megvan, új vágányra kerülhet a Dell.

Az elképzelés szerint a Dell nem hagyná el a PC-s piacot, sőt, a fókuszt pont erre a szektorra, valamint a tabletekre helyezné. A cég még a nyereségről is lemondana, ha az több eladást jelentene a számára, főként a brazil és a kínai térségekben.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.