Hirdetés
. Hirdetés

Microsoft a digitális írástudásért

|

A Microsoft új felzárkóztató programja világszerte 250 millió, Európában 20 millió, hazánkban pedig 1 millió embert érint.

Hirdetés

A vállalat szerint egyre fontosabb, hogy mindenki képes legyen használni az információs és kommunikációs technológiákat (IKT), bármely szektorban és szinte minden tevékenységi területen. A 2006-os Government Leaders Fórumon jelentette be Bill Gates a "21. századi készségek a foglalkoztathatóságért" (21st Century Skills For Employability) programot, amelynek célja, hogy 2010-ig 250 millió, Európában 20 millió emberrel ismertessék meg a digitális írástudás nyújtotta lehetőségeket.

Az európai országok kormányai és a kutatók egyetértenek abban, hogy az Információs és Kommunikációs Technológiai (IKT) ismeretek kulcsfontosságúak a foglalkoztathatóság és a munkahelyteremtés szempontjából a versenyképes Európában. A Microsoft Magyarország, a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság és a Szenior Foglalkoztatási Szövetség megállapodtak, hogy közösen lépnek fel a digitális esélyegyenlőség megteremtése érdekében. Céljuk 3 év alatt 350 ezer, 5 év alatt pedig 1 millió embert bevezetni a digitális írástudás rejtelmeibe, ezzel is segítve többek között a hátrányos helyzetű fiatalok és a 45 év feletti korosztály elhelyezkedését a munkaerőpiacon.

A Neumann János Számítógép-tudományi Társaság vállalta a Microsoft digitális írástudás tananyagának honosítását, és részben a Társaság országos ECDL vizsgaközpont-hálózata szolgáltatja majd azt a több mint 500 helyszínt, amely a megcélzott 1 milliós tanulói létszámhoz szükséges. A Szenior Foglalkoztatási Szövetség pedig főként a 45 év felettiek körében segít majd népszerűsíteni a programot és bevonni az érintetteket, hogy munkaerő-piaci esélyeik javuljanak.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.