Hirdetés
. Hirdetés

Microsoft: Ne legyen PC operációs rendszer nélkül

|

Az ingyenes szoftvereket támogatók érthetően neheztelnek a Microsoftra, amiért az arra kényszeríti a PC gyártókat, hogy ne értékesítsenek olyan számítógépeket, amelyeken nincs előre telepített operációs rendszer. A helyzet ráadásul a piaci verseny szempontjából sem túl biztató.

Hirdetés

A Microsoft ezúttal az angliai PC gyártóktól kérte azt, hogy ne adják meg a lehetőséget a vásárlóknak, hogy operációs rendszer nélküli gépeket vegyenek. Michala Alexander, a Microsoft kalózkodás elleni részlegének vezetője szerint az alaprendszerek, vagy "meztelen" PC-k szállítása elszalasztott lehetőség. Véleménye szerint az Egyesült Királyságban eladott számítógépek 5%-án nem található előre telepített operációs rendszer. A Microsoft nem titkolt célja ezt a számot redukálni.

Mindezt tennék annak ellenére, hogy a felhasználók jelentős hányada direkt szűz gépet keres, hogy aztán például Linuxot telepítsenek arra. A másik lehetőség, hogy egy olyan cég vásárolna, amely már rendelkezik Windows licensszel. "Azt szeretnénk minden rendszerépítőnket és partnerünket, hogy ne értékesítsenek operációs rendszer nélküli gépeket, ez ugyanis felesleges kockázat a felhasználók és az üzleti érdekek szempontjából. Ráadásul legalább 5%-kal kevesebb esélyük van szoftvereket és szolgáltatásokat értékesíteni."

A Linux és egyéb ingyenes programok támogatói ellenben úgy gondolják, hogy igen is fontos szerepe van a szűz rendszereknek a nyílt forráskódú piac bővítésében és népszerűsítésében. Egyelőre nem tudni, hogy a gyártók hogyan döntenek, mindenesetre az az öt százalék már igazán nem mérvadó. Arra azonban figyeltek a Microsoft képviselői, hogy véletlenül se javasolják a Windows-t, mint alapértelmezett operációs rendszert - bár eléggé magától értetődő, hogy azt választanák a gyártók.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.