Hirdetés
. Hirdetés

Microsoft-veterán lett a HP stratégiai vezetője

|

Bill Veghte 2010-ben, néhány hónappal a korábbi vezérigazgató, Mark Hurd távozását megelőzően csatlakozott a gyártóhoz. Előzőleg tizenkilenc évet töltött el a Microsoftnál.

Hirdetés

Bill Veghte
Bill Veghte

A Hewlett-Packard (HP) kedden jelentette be, hogy Bill Veghte, a cég szoftverfejlesztésért felelős alelnöke veszi át a stratégiai vezető pozícióját a cégnél.

Veghte továbbra is a HP szoftverfejlesztési üzletágának vezetője marad, de ezentúl a vállalat stratégiájának kidolgozásáért és megvalósításáért is ő felel; sőt, a cég felhő és webOS csoportjainak vezetését is magára vállalta

Veghte rendkívül jól teljesített eddigi pozíciójában; még a folyamatos vezérigazgató-váltásokkal járó bizonytalanságok sem tudták lerontani a teljesítményét – írja közleményében a HP. A szakember valóban biztos kézzel irányított a szoftverüzletágat, amit az is bizonyít, hogy a divízió az elmúlt pénzügyi évben a válság ellenére is szemrevaló, 18 százalékos növekedést produkált.

A menedzser 2010 májusában, néhány hónappal az akkori vezérigazgató, Mark Hurd nagy port felvert zaklatási botrányának kirobbanását és az azt követő lemondását megelőzően csatlakozott a vállalathoz. Hurdöt az SAP-tól átigazoló Leo Apotheker váltotta, aki alig egy évig bírta a cég élén, majd Meg Whitman ült a vezérigazgatói bársonyszéke.

Veghte a Microsofttól érkezett a HP-hez; a redmondi vállalatnál tizenkilenc évet dolgozott.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.