Hirdetés
. Hirdetés

Microsoft-vezér: Akkor is a játékiparban leszünk, ha az Activision-üzlet nem jön létre

|

Céljuk az, hogy a játékosok minden platformon játszhassanak, és a kiadók számára nagyobb legyen a verseny.

Hirdetés

Szeptemberben Satya Nadella, a Microsoft vezérigazgatója bizakodását fejezte ki, hogy a cég végül engedélyt kap az Activision Blizzard-felvásárlására egy 69 milliárd dolláros ügylet keretében. Most úgy tűnik, hogy a jövőt másképpen is el tudja képzelni, miután kijelentette, hogy a cége akkor is folytatja útját a játékiparban, ha a fúzió nem jön létre.

A CNBC-nek adott csütörtöki interjúban Nadella közvetlen kérdéseket kapott a vállalat terveiről, azt illetően, ha az üzletet lezárják. Ahogyan korábban is, újra kijelentette, a Microsoft különböző platformokra szeretné eljuttatni szolgáltatásait és termékeit, hogy megakadályozza a piaci versenyre gyakorolt káros hatásokat.

"Az egész célunk az, hogy több lehetőséget teremtsünk a játékosok számára, hogy (minden platformon) játszhassanak, és a kiadók számára, hogy nagyobb legyen a verseny. A Microsoft nem egy konglomerátum, nagyon világosan akarok fogalmazni. Nem arról van szó, hogy a játék itt van, a termelékenység meg amott" - mondta Nadella a CNBC-nek.

Hirdetés

Ennek ellenére, miután megkérdezték tőle, hogy mi történik, ha a fúzió nem válik valósággá. Nadella nem zárkózott el attól, hogy megossza gondolatait arra az esetre, ha a jövőben egy ilyen forgatókönyv adódna. "Évtizedek óta a játékiparban vagyunk, és a jövőben is a játékiparban leszünk" - mondta a Microsoft vezérigazgatója.

Bár az említett helyzetnek csak csekély a valószínűsége, nehéz tagadni, hogy a Microsoft útja az üzlet lezárásáig hosszúnak és göröngyösnek tűnik. Eltekintve a szabályozó hatóságok világszerte folyó szondázásaitól (és az EU által indított mélyebb vizsgálatától), az üzlet valódi indítékát most egy svéd állami nyugdíjalap kérdőjelezi meg, amely pert indított. A Sjunde AP-Fonden szerint a "sietve kialkudott", alulárazott 69 milliárd dolláros üzletet az Activision vezérigazgatója, Bobby Kotick tette lehetővé, aki kereste a módját, hogy megszabaduljon a botrányos vezetése által okozott kötelezettségek alól. A Microsoftot is beperelték, amiért kihasználta a játékóriás "gyenge és sérült" állapotát. Aztán ott van még a Sony is, amely nem csak a Call of Duty-val kapcsolatos aggályai miatt nem fogja abbahagyni a fúzió elleni tiltakozást.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.