Hirdetés
. Hirdetés

Miért érdemes a telefonalközpontokat virtuálisra cserélni

|

Ha ingyen nem is, de sokkal olcsóbban telefonálhatunk a megszokott, komfortos eszközeinkkel. A VoIP lényege természetesen nem a készülékek, hanem az általuk használt, közel sem újkeletű technológia…

Hirdetés

Nem mondunk újat azzal, hogy az internet forradalmasította, teljesen átalakította a kommunikációt. Nemcsak a postai levelezés helyett használjuk már szinte kizárólag az elektronikusat, de a hagyományos telefonhívásokat is felváltja a VoIP kommunikáció, ami a hang interneten, adatcsomagokban történő továbbítását jelenti. Mivel alkalmazásával akár 30 százalékos költségmegtakarítás is elérhető, nem meglepő, hogy egyre elterjedtebbé vált. A kérdés, mi következik ezután, merre fejlődik a telekommunikáció? Mi a virtualizációban látjuk a további lehetőségeket.

farmosi_attila
farmosi_attila

 

A szervervirtualizáció már sokaknak ismerősen cseng, sőt egyre többen használnak is virtuális szervert, és nem csak a nagyvállalatok, hanem a kkv-k körében is kezd népszerűvé válni. Hiszen olyan kézzelfogható előnyökkel jár, amelyekre nehéz nemet mondani. Elég, ha a kapacitások rugalmas kezelésére, a hatékony erőforrás-kihasználásra, és nem utolsósorban a jelentős költségmegtakarításra gondolunk, ami jelen gazdasági helyzetben az egyik legfontosabb szempont a vállalatvezetők körében. Kevesebb szó esik a telefonközpontok virtualizációjáról, pedig ez a terület is figyelemre méltó lehetőségeket rejt magában.

Milyen lehetőségeket? Miért érdemes a telefonalközpontokat virtuálisra cserélni? A virtuális szerverhez hasonlóan hatékonyabb, biztonságosabb, kiszámíthatóbb működést tesz lehetővé hagyományos társainál, miközben költségmegtakarítást eredményez. Gondoljunk csak bele: olyan rugalmasságot biztosít, ami elképzelhetetlen volt a hagyományos rendszerek esetében. Beruházás nélkül azonnal, igény szerint lehet változtatni a mellékek számát, és nem kell többé sem havidíjakkal, sem amortizációval számolni. Ráadásul a kapacitási korlátok is teljesen megszűnnek, az egyidejű beszélgetések száma pedig gyakorlatilag korlátlanná válik. A mindennapi működésben, a rendelkezésre állás növelésében is segítségünkre lehet. Például a több telephellyel rendelkező vállalatoknál a főközpont leállása megbénította a teljes kommunikációt, a virtuális telefonközpontnak köszönhetően többé ettől sem kell tartani.

Hirdetés

Kíváncsiak voltunk, hogy ügyfeleink hogyan látják ezt a kérdést, ezért tavaly egy kérdőíves kutatást végeztünk a virtualizációs szolgáltatásokkal kapcsolatban. A válaszokból egyrészt jól látszott, hogy akik már alkalmaznak ilyen megoldásokat, teljesen elégedettek vele, másrészt az is kiderült, hogy azok közül, akik még nem használják, sokan nyitottak a virtualizációs szolgáltatások igénybevételére. Kétharmaduk úgy nyilatkozott, hogy vonzó alternatívát jelent nekik a mostani működéshez képest, hogy minden informatikai szolgáltatást egyetlen kábelen kapjanak meg. Sőt a kutatásból az is egyértelműen kiderült, hogy a telefonközpontok virtualizációjában már idén áttörés várható, a válaszadók majdnem 30 százaléka tervezi, hogy virtuális megoldásra vált.

A virtualizáció napjaink informatikájának meghatározó fejlesztési iránya, amely a hatékony erőforrás-kihasználásnak köszönhetően egyben zöld megoldás is. Térnyerésével új távlatok nyílnak meg, hiszen az informatikai infrastruktúra kapacitásainak optimalizálására kínál lehetőséget. Nem csak hosszú, hanem már rövid távon realizálható előnyökkel jár anélkül, hogy beruházási költséget jelentene a váltás, sőt a későbbiekben amortizációval sem kell számolni. Mi azt javasoljuk az informatikai beruházás előtt álló vállalatoknak, hogy jelenlegi szerverek, telefonalközpontok bővítése, cseréje helyett, fontolják meg a virtualizációs szolgáltatások igénybevételét, hogy ezáltal lehetőségük nyíljon pénzügyi erőforrásaikat főtevékenységük fejlesztésére fordítani.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.