Hirdetés
. Hirdetés

Miért kapcsolta ki a titkosítást mobil eszközein az Amazon?

|

Veszélybe kerülnek így a Fire eszközökön tárolt adatok.

Hirdetés

Miközben mindenki az adatok titkosításának fontosságáról beszél a hackertámadások elleni hatékony védekezés érdekében, az Amazon egy szoftverfrissítéssel kikapcsolta a titkosító funkciót Fire okostelefonjain és tabletjein. A vállalat szerint ennek egyszerű oka van: az emberek nem használták azt. A biztonsági szolgáltatás lehetővé tette a felhasználók számára a teljes eszköz titkosítását egy PIN kóddal, és ha valaki 30 egymást követő alkalommal tévesen adta meg a kódot, az eszköz automatikusan törölte a rajta lévő összes adatot. A furcsa lépés következtében veszélybe kerül, minden, a Fire eszközökön tárolt információ (e-mailek, fotók stb.), viszont a gyártó szerint ez nem probléma, mivel a Fire eszközöket szórakozásra, nem pedig munkára használják. A szerverek és az eszközök közötti kommunikáció továbbra is titkosított lesz.

Hirdetés

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.