Hirdetés
. Hirdetés

Minden eddiginél nagyobb kutatás és innováció kezdődik

|

Magasszintű hazai nyitóeseményt tartanak a Horizont Európa keretprogramról március 29-én.

Hirdetés

A Horizont Európa uniós kutatási és innovációs keretprogram küszöbön álló indulása alkalmából az Innovációs és Technológiai Minisztérium, valamint a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal 2021. március 29-én magas szintű online nyitóeseményt szervez.

A rendezvény tágabb szakpolitikai kontextusba helyezve mutatja be a minden eddiginél nagyobb, több mint 95 milliárd euró költségvetésű uniós keretprogramot. Az előző keretprogramban elért hazai eredmények mellett bemutatják, hogyan segítik a célzott kormányzati intézkedések, dedikált hazai források és szakértői szolgáltatások a magyar pályázók még sikeresebb bekapcsolódását az uniós pályázatokba.

Hirdetés

Az Európai Unió 2021-2027 közötti hétéves kutatási és innovációs keretprogramja 95,5 milliárd eurós keretösszeggel idén májusban indul. A Horizont Európa szerves folytatása az előző hétéves ciklus Horizont 2020 keretprogramjának, ugyanakkor olyan új elemekkel bővül, mint a szektorokon és technológiákon átívelő együttműködéseket ösztönző klaszter-programok, a legfontosabb társadalmi kihívásokat célzó missziók, vagy az uniós, tagállami és ipari társfinanszírozással megvalósuló stratégiai kezdeményezések, az Európai partnerségek. Előtérbe kerül az elnyert támogatások közvetlenül érzékelhető társadalmi vagy gazdasági hasznosságának követelménye.

A hazai bekapcsolódás szempontjából kiemelt területek: Részvétel szélesítése, más uniós programokkal való szinergiák, Európai Innovációs és Technológiai Intézet.

A hazai nyitórendezvény előadásain az Európai Bizottság és a hazai szakpolitika képviselői mutatják be, hogyan támogatható a még hatékonyabb pályázati részvétel. Előadást tart Dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, Dr. Szabó István, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) elnökhelyettese, és Dr. Bódis József (felsőoktatásért, innovációért és szakképzésért felelős államtitkár, ITM) is.

Emellett panelbeszélgetés keretében több sikeres magyar H2020 pályázó és pályázat értékelő is megosztja tapasztalatait, ami után lehetőség nyílik kérdéseket is feltenni az érintett szakértőknek. Az esemény munkanyelve angol.

Az online rendezvényen való részvétel regisztrációhoz kötött. Regisztrálni ezen űrlap kitöltésével lehet >>> 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.