Hirdetés
. Hirdetés

Mit kezdjen a gazda a technológiai forradalommal?

|

Március 5-én kerül sor az Agroinform.hu, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és az IVSZ közös szervezésű PREGA Konferenciájára, az első olyan precíziós gazdálkodással kapcsolatos eseményre, amely IT-megoldásokat mutat be az agrárszektor szolgálatában. PREGA - Precíziós gazdálkodás és digitális trendek a mezőgazdaságban - Watify!x

Hirdetés

Világszerte látványos hatékonyságnövelést hoznak a precíziós módszerek, az internetre alapozott új üzleti modellek, az informatikával támogatott innovatív technológiák. Az integráció, a gépesítés, a kemizálás és a géntechnológia után a mezőgazdaság hatékonyságnövelésének új nagy ígérete az információs technológia.

Hirdetés

Kevesen gondolnak menedzserként, innovátorként a mezőgazdászokra, sajnos a mezőgazdászok sem gondolnak így magukra. A technológia sokszor félelmet kelt, a gazdák jobban bíznak a szokásokban, megérzésekben és a saját szemükben, pedig a szenzoros technológiák, internetes megoldások, digitális eszközök olcsón és gyorsan sokszorozzák meg a gazda szemét, érzékeit és generációs tapasztalatait.

 

Ha tudtam volna, hogy mikor jön a gombafertőzés! Ha tudtam volna, hogy rossz az összetétele a takarmánynak! Ha tudtam volna, hogy melyik tápanyag hiányzik a jó terméshez! Ha tudtam volna, mikor vannak a földemen a tolvajok! Ha tudtam volna, hogy melyik terményből lesz hiány a piacon!
Tudhatta volna! A génmódosítás mellett a legnagyobb forradalom a mezőgazdaság több ezer éves történetében az információs technológia. Az EU-s és világpiacon ma már versenyképtelen egy elavult gazdaság, ami drágán és közepes minőséget tud csak előállítani. A digitálisan felvértezett gazdaságok olyan előnybe kerülnek, amivel szemben semmilyen állami támogatás nem védhet meg. Ki melyik oldalhoz akar tartozni?

A konferencia témái:
Mit kezdjen a gazda a technológiai forradalommal?
Haszon a digitalizációban
Nagyvállalatok és kis gazdaságok döntési folyamatai
Versenyképes és fenntartható mezőgazdaság
Eszközrendszer a precíziós gazdálkodáshoz
Az agronómia elmélete és gyakorlata a precíziós gazdálkodásban
Példák a megvalósuló hazai precíziós gazdálkodásból‏

További információ és jelentkezés: www.prega.hu

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.