Hirdetés
. Hirdetés

Mobilpiac 2018: rossz idők jönnek a Samsungra

|

A Strategy Analytics előrejelzése szerint a dél-koreai cég veszít piaci részesedéséből, az Apple és a kínai gyártók viszont előrelépnek.

Hirdetés

Hirdetés

Egy friss előrejelzés szerint a nyáron megjelenő Galaxy S9 és Note 9 nem segít a Samsungnak visszanyerni tavalyi pozícióit, az Apple és a kínai mobilgyártók pedig előretörnek új modelljeikkel.

A Strategy Analytics úgy számol, hogy a Samsung piaci részesedése jövőre a 2017-es 20,5 százalékról 19,2 százalékra csökken, és a cég várhatóan 315 millió egységet fog értékesíteni.

Az Apple viszont profitál a Samsung visszaeséséből: globálisan 14-ről 14,3 százalékra erősödik. Ez a növekedés elsősorban az iPhone 8-nak és az iPhone X-nek köszönhető: utóbbi eladásai 2018 elején rekordokat fognak döntögetni.

A Samsungnak jövőre csökkenést jósolnak a mobilpiaci elemzők.

Korábban az iPhone X gyártását alkatrész-utánpótlási problémák akadályozták, ám az Apple ezeket megoldotta, úgyhogy az iPhone X-et 2018-ban már nem csak előrendeléssel lehet majd kapni. Ennek következtében az elemzők szerint jövőre 234 millió egységet fognak értékesíteni belőle.

2018 a kínai gyártóknak is jó éve lesz: a Huawei és az Oppo egyaránt előrelép, és 10, illetve 7,8 százalékra növeli piaci részedését.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.