Hirdetés
. Hirdetés

Műholdat indít a Facebook

|

A kezdeményezés internetkapcsolattal látja el a Szaharától délre eső afrikai területeket.

Hirdetés

Még a héten műholdat bocsátanak Föld körüli pályára a Facebook kezdeményezése keretében, amelynek célja, hogy internetkapcsolattal lássa el a Szaharától délre található afrikai régiókat. Maga a Facebook alapítója, Mark Zuckerberg jelentette be az indítást egy, a nigériai Lagosban megtartott eseményen, ahol a cégvezető fejlesztőkkel és a Facebook-közösség tagjaival találkozott.

Miközben arról beszélt, hogy milyen fontos egy olyan infrastruktúra kiépítése, amely lehetővé teszi a világon élő minden ember számára a világháló elérését, elmondta, hogy a Facebook rövidesen műholdat indít ennek a célnak az elérése érdekében. Hozzátette, hogy jelenleg világszerte az emberek több mint fele nem fér hozzá az internethez, ami Nigériára is igaz.

A Facebook vezérigazgatója a vállalkozások és fejlesztések ösztönzésére érkezett Afrikába, ahol örömmel tapasztalta, hogy az emberek, akikkel találkozott, milyen hasznos dolgokat hoznak létre, például a LifeBank appot, amely az önkéntes véradományok szállításához és leltározásához nyújt segítséget.

Legyen szó az emberek barátaikkal és családtagjaikkal való összekötéséről, vagy egy vállalkozás elindításáról, az ehhez szükséges egyik legalapvetőbb infrastruktúrát az internet szolgáltatja, mondta Zuckerberg.

A Facebook által is használt Amos 6 kommunikációs műholdat a Nemzetközi Űrállomást is kiszolgáló SpaceX vállalat fogja Föld körüli pályára bocsátani szombaton egy Falcon 9-es rakétával a floridai Cape Canaveralban lévő légibázisról.

A projekt jó illeszkedik a vállalat azon erőfeszítéseibe, hogy a világ minél nagyobb részét ellássa internettel. A Facebook vezetői gyakran hangoztatják, hogy világszerte körülbelül 4 milliárd ember - a népesség 60 százaléka - nem részesül az internet jótéteményeiből.

Ennek a helyzetnek a megszüntetése érdekében a Facebook és a rivális Google is már jó pár éve fejleszt olyan technológiákat, amelyek elhozzák az internetet a világ gyéren lakott és szegény területeire.

A nyáron jelentette be a Facebook, hogy elvégezte az első teljes körű tesztelését annak a magaslégköri, napenergiával táplált ember nélküli repülőnek, amely lézertechnológia segítségével szolgáltat internetelérést. És immár három éve életre hívta az internet világméretű terjesztése érdekében a közösségi szolgáltató a kezdetben Internet.org, majd később Free Basics-re átnevezett szervezetet.

Friss.Csütörtökön robbanás történt a SpaceX által használt kilővőálláson, és a rakétával együtt megsemmisült a szombaton elindítani kívánt műhold.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.