Hirdetés
. Hirdetés

Munkában az okostelefon-virtuózok

|

Valóságos bűvészmutatványnak tűnhet, ha valaki párhuzamosan végez feladatokat 3-4 digitális eszközön. De vannak ilyenek, sőt számuk nő - derül ki a Cisco jelentéséből.

Hirdetés

Egyre többen tartják magukat alkalmasnak arra, hogy egyszerre több, akár négy eszközön is dolgozzanak – derül ki a Cisco legfrissebb jelentéséből (Cisco Connected World Technology Report, CCWTR). Az úgynevezett supertaskerek döntően a digitális eszközök és alkalmazások terén rendkívül otthonosan mozgó fiatalabb munkavállalók – az X és Y generáció képviselői – közül kerülnek ki, miközben idősebb kollégáik némileg kétkedve fogadják az ilyen szintű figyelemmegosztás eredményességét.

A tanulmányból megtudható, hogy az X és Y generációhoz tartozók a meglévőnél rugalmasabb munkakörülményeket szeretnének, ugyanakkor az Y generáció tagjainak közel fele érzi úgy, hogy az irodában tud a legjobban teljesíteni (szemben az X generációval).

A válaszok alapján megállapítható, hogy 2020-ra az okostelefonok és a testen viselhető eszközök jelentik majd az internethez való elsődleges kapcsolódási módot. Nem kell azonban temetni a laptopokat, ugyanis a munkahelyeken várhatóan ezek lesznek az első számú eszközök.

A tanulmány szerint egyre jellemzőbb, hogy a munkanap nem reggel 9-től délután 5-ig tart, hanem több, rövidebb szakaszra oszlik, és így az esti órákra is kiterjed. Ez a gyakorlat sok esetben előnyös, ám kételyeket is felvet. Például nem vezet oda, hogy a munkaadó napi 24 órás rendelkezésre állást vár el a munkavállalóktól?

A jelentésből az is kiderül, hogy a fiatalabb generáció tagjai közül egyre többen kacsingatnak a globális munkaerőpiac felé. Ezzel összhangban áll, hogy a megkérdezett HR-szakemberek fele kizárólag videointerjú alapján is alkalmazná a megfelelőnek ítélt jelöltet.

A Cisco 2014-es globális jelentése 15 ország 18-50 év közötti munkavállalóinak válaszai alapján készült. Az összes válaszadók száma meghaladta 3700-at.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.