Hirdetés
. Hirdetés

Munkahelyek játékosítása

|

A Games for Business a PwC Magyarországgal közösen a november 12-13-án rendezett Personal Hungary kiállításon tartja Enterprise Game Platformjának első nyilvános bemutatóját.

Hirdetés

A gamifikált keretrendszer célja a vállalati tartalmak játékos megjelenítése olyan, a felhasználók számára motiváló környezetben, mely nem csak a figyelem felkeltésére képes, de arra is alkalmas hogy hosszú távon fenntartsa a érdeklődést és erősítse az elköteleződést.

Hirdetés

A Games for Business évek óta foglalkozik játékosított projektekkel, idén ősztől pedig a PwC stratégiai partnereként közösen dolgoznak a piac igényeinek feltérképezésén és nagyvállalati HR megoldások kialakításán. A Multipoly vállalati szimulációs játék fejlesztése révén - az employer branding és toborzási folyamatok területén - szerzett 3 éves tapasztalat alapján olyan eszközt alakítottak ki, mely a hagyományos e-learning rendszerekkel szemben a tudás- és készségfejlesztést játékosított formában végzi el. A felhasználók egyéni tréning javaslatokat kapnak, melyen belül egyszerű játékos kihívások teljesítésével fejleszthetik a munkájukhoz szükséges kompetenciákat úgy, hogy közben a vállalattal kapcsolatos tudásanyagot dolgozzák fel.

„Az Enterprise Game Platform ötletét nemzetközi készségfejlesztő programok adták, melyek bár rendkívül szórakoztatóak, és eredményesen működnek, ám nem adnak át vállalati tudást. - árulta el Vendler Balázs, a Games for Business alapítója. - Fejlesztésünk alapja az az elgondolás volt, hogy a szervezet számára hasznos tudást a felhasználó számára izgalmas játékokba csomagoljuk. Olyan játékokba, melyekkel önmagukról tudhatnak meg többet például a kommunikációs képességek, a gyorsaság, a rugalmasság, vagy a logika területéről. Ebben a környezetben a tanulás nem a célja, hanem a következménye a folyamatnak. Ezen keresztül azonban mélyebben rögzül a megszerzett ismeret. Az ötletet HR-es és pszichológus szakértők bevonásával csiszoltuk jelenlegi formájára, hogy egy szakmailag is megalapozott játékosított rendszert tudjunk az ügyfeleinknek ajánlani.”

 

„A gazdasági válság utáni fellendülés idején a humántőkére vonatkozó döntések, innovatív megoldások emelhetnek ki egy vállalkozást az átlag közül. Amikor belevágtunk a közös munkába, a célunk az volt, hogy valami újat, mást mutassunk a leendő munkavállalóinknak, mint a piac többi szereplője. Ezt a cél elértük, ma pedig már a Games for Business stratégiai partnereként dolgozunk tovább a még inkább testreszabott, egyedi megoldásokon” – mondta Bencze Róbert, a PwC Magyarország HR-tanácsadási üzletágának igazgatója.

A Games for Business Enterprise Game Platformját először a Syma Csarnokban rendezett Personal Hungary-n próbálhatják ki a HR-szakma képviselői, a rendszer végleges változata pedig 2015 elejére készül el.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.