Hirdetés
. Hirdetés

Nagy felháborodást váltott ki a Microsoft katonai fejlesztése

|

A cég számos alkalmazottja petícióban követeli, hogy a cég ne szállítson AR szemüvegeket az Egyesült Államok hadseregének.

Hirdetés

Hirdetés

A Microsoft 94 alkalmazottja azt követeli, hogy a cég mondja vissza az Egyesült Államok hadseregével kötött 480 millió dolláros szerződését,  és ne vegyen részt semmiféle katonai technológia fejlesztésében.

Tavaly novemberében a Microsoft olyan kiterjesztett valóság (AR) szemüvegek kifejlesztésére és szállítására szerződött a hadsereggel, amelyek a környezettől függő információkat vetítenek a felhasználó szeme elé. A kormányzat szerint az eszközöket bevetéseken, illetve a kiképzés során fogják használni a katonák.

A cég vezetőihez írt petíció szerint az alkalmazottak nem azért szegődtek el a Microsofthoz, hogy fegyvereket fejlesszenek, és joguk van beleszólni abba, miként használják fel munkájuk eredményét. Azt követelik, hogy a Microsoft dolgozzon ki a fejlesztéseire vonatkozó felhasználói politikát, és tegye ellenőrizhetővé a betartását.

A Microsoft közleményben tudatta, hogy mindig is figyelt a dolgozók visszajelzéseire, ugyanakkor egy tavaly októberi blogposztra utalt, amelyben a cég elnöke, Brad Smith leszögezte, hogy a cég továbbra is segíteni fogja a hadsereget.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.