Hirdetés
. Hirdetés

Nagy fogást csinált a Symantec utóda

|

A NortonLifeLock megvásárolta a biztonsági szoftvereket fejlesztő Avirát. A vevő a nemzetközi piacon akar terjeszkedni a német cég népszerű termékeivel.

Hirdetés

Bizonyára még sonak emlékeznek a Symantec nevére - ha máshonnan nem, a Norton névvel jelzett különféle biztonsági szoftverekről biztosan. A vállalat nemrég kettévált, és egyik utódja vette fel a NortonLifeLock nevet. Az önmagát újrapozicionáló utód most 360 millió dollárért megvásárolja a bahreini székhelyű Investcorp Technology Partnerstől a víruselellenes termékeket fejlesztő német Avirát, jelentette be a vevő és a megvásárolt cég közös sajtóközleménye.

Hirdetés

Az üzlet 2021. első negyedében, a szükséges hatósági hozzájárulások megszerzése után zárul le. Az Avira igazgatója, Travis Witteveen és technikai vezetője, Matthias Ollig ezután csatlakozik a NortonLifeLockot vezető csapathoz.

A tranzakció a NortonLifeLock terjeszkedési stratégiájának része, az üzlettől a cég azt reméli, hogy növelni tudja jelenlétét a nemzetközi piacon. Ez a várakozás megalapozott, mert az Avira rendkívül erős európai felhasználói bázissal rendelkezik. A cég freemium üzleti modelljéről ismert (ami azt jelenti, hogy termékének alapváltozata díjmentesen hozzáférhető, az extrákért viszont fizetni kell). Az ingyenes Avira szoftvert több, mint 30 millió eszközön telepítették világszerte, a cég fizetős vásárlóinak száma pedig meghaladja a 1,5 milliót.

Az Avirát 1986-ban alapította Tjark Auerbach, és fénykorában, 2012-ben több, mint 100 millió eszközön futott a programjuk.  Azt még nem tudni, hogy a szoftvert átnevezik-e, hogy beolvadjon a Norton-portfólióba, ahogy arról sincs még hivatalos állásfoglalás, megtartja-e jelenlegi freemium modelljét.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.