Hirdetés
. Hirdetés

Nagy hangú per a Google ellen

|

A nemrégiben elindított GoogleTalk szolgáltatás miatt fájhat a feje az internetes vállalatnak. Egy amerikai cég akár ötmilliárd dollárt is "kiperelhet" a Google-ből.

Hirdetés

A Rates Technology (RTI) azért akar pert indítani a Google ellen, mivel szerintük a GoogleTalk IP alapú hangtovábbítási rendszere egy olyan VoIP szabadalmon alapul, melyet ők jegyeztettek be.
A bírósági üggyel fenyegetőző céget érdemes komolyan venni, ugyanis a VoIP technológiával kapcsolatos két legfontosabb szabvány jogait is birtokolja, és az ezekre fejlesztő legnagyobb vállalatokkal (Yahoo!, Verizon, de még a Microsoft is).

Persze vannak még olyan vállalatok, amelyek még nem állapodtak meg az RTI-vel, ellenben ezek az IP alapú technológiáik bevezetésekor azonnal tárgyalásokat kezdtek a jogok használatára: ezek közé tartozik az AOL gazdája, a Time Warner és a Skype birtokosa, az eBay.

Miután a 2005-ös év utolsó üzleti napján a Rates Technology bejelentette, akár 5 milliárd dollárt is kitehet a Google felé benyújtandó számlája, az internetes keresőóriás részvényei majdnem 5 dollárt estek a tőzsdén, amihez hasonlóra jó ideje nem volt példa.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.