Hirdetés
. Hirdetés

Nagy memória és a folyamatok

|

A Software AG új generációs adatmenedzsment stratégia bejelentésével indította a CeBIT-et, amely 1000-szeres teljesítménynövekedést hozhat a Big Data típusú alkalmazásokban.

Hirdetés

A nagy teljesítménynek köszönhetően a vállalatok gyakorlatilag késleltetés nélkül, valós időben nyerhetnek ki üzleti információt nagy adattömegekből, aminek két előnye is lesz: egyrészt felgyorsul a döntéshozatal folyamata, másrészt a működés monitorozásából származó adatok eddiginél sokkal nagyobb mennyisége szinte azonnal elemezhetővé válik, a cégek így innovatív és rendkívül rugalmas folyamatokat tervezhetnek a jövőben.

A stratégia középpontjában az a platform áll, amely a Software AG BigMemory, valamint webMethods Business Events technológiájára épül. A BigMemory, amely az amerikai Terracotta tavalyi felvásárlásával került a Software AG portfóliójába, egy Java alapú in-memory technológia. Segítségével a különböző forrásokból származó, sok terabájtos adattömeg is rendkívüli gyorsasággal kezelhető a gépi memórián belül. A webMethods Business Events, melyet a Software AG a tavalyi CeBIT-en jelentett be, az adatfolyamok valós idejű elemzésével az üzleti folyamatokban bekövetkező változások azonnali észlelését teszi lehetővé.

A Software AG vezetői a hannoveri sajtótájékoztatón

– A nagy adattömegek valós idejű elérésének és elemzésének lehetősége olyan transzparenciát biztosít, amely látványosan felgyorsítja a döntéshozatalt, lerövidíti az üzlet reakcióidejét – mondta Karl-Heinz Streibich, a Software AG vezérigazgatója Hannoverben, a CeBIT előestéjén megtartott sajtótájékoztatón. – A vállalatok így azonnal válaszolhatnak a piac változásaira, ami kulcsfontosságú sikertényező, platformunkkal jelentősen javíthatják majd versenyképességüket.

Valós idejű üzleti analitika

A Software AG következő generációs adatmenedzsment platformja (Next-Generation Data Management Platform) azokra a problémákra ad megoldást, amelyek a Big Data hagyományos adatmenedzsment eszközökkel történő kezelésekor lépnek fel, beleértve az “adatsilók” egymástól elszigetelt működését, az új típusú adatbázisok megjelenését, valamint az alkalmazások által maximálisan lefoglalható memóriaterület méretének meghatáráozását. In-memory és eseményelemző technológiáit egyetlen platformon integrálva a Software AG nagy teljesítményt, méretezhetőséget és rugalmasságot biztosít, melynek köszönhetően a vállalatok jobban megfelelhetnek a változó üzleti elvárásoknak. A nagy adattömeg memórián belüli, gyors elérése mellett az új platform a meglévő adatbázisokkal, az új típusú adatfolyamokkal és a vezető analitikai eszközökkel is könnyen integráltható lesz a Software AG szerrint.

A BigMemory adataggregációs szolgáltatásainak köszönhetően a vállalatok a különböző környezetekből – tranzakciós és analitikai rendszerekből, relációs és nem relációs, Hadoop, NoSQL adatbázisokból és fájlrendszerekből, valamint közösségi hálókból – származó, strukturált és nem strukturált adatokat egyetlen, memórián belüli adattárban elemezhetik majd.

– BigMemory és Business Events technológiáink integrálásával valós idejű analitikát teszünk lehetővé – mondta Wolfram Jost, a Software AG technológiai igazgatója. – In-memory adatmenedzsment platformunkkal áthidaljuk a tranzakciós és az analitikai alkalmazások közötti szakadékot, és a rendszerek számára minimális késleltetésű, nagy teljesítményt biztosító hozzáférést adunk a nagy adattömegekhez, a hagyományos és az új típusú adatforrásokhoz. Ebben az értelemben a vállalati informatika jelene és jövője között építünk hidat.

A technológiai igazgató szerint a Software AG új generációs adatmenedzsment platformjának első elemei a BigMemory következő főverziójában jelennek majd meg, amely még az év vége előtt várható a Terracottától.

Az idei CeBIT mintegy 70 ország több mint 4200 kiállítóját vonultatja fel. A kiállítás március 6-10. között várja látogatóit Hannoverbe, díszvendége Brazília, központi témája a bizalom erősítése a digitális világban.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.