Hirdetés
. Hirdetés

Nagyon jó hírek a Huawei-ről, nagyon rosszak az Apple-ről

|

Az idei év első negyedében 310,8 millió okostelefon talált gazdára az IDC adatai szerint, 6,6 százalékkal kevesebb, mint egy évvel korábban. 2018 egészében pedig 4,1 százalékkal kevesebb okostelefont értékesítettek a gyártók, mint az előző évben.

Hirdetés

Az első negyedéves eredmény azt jelzi, hogy 2019-ben tovább folytatódik a piac zsugorodása. Egyedül a Huawei lóg ki a sorból, amely a mobilpiac gyengélkedése ellenére jelentősen tudta növelni forgalmát.

Továbbra is komoly kihívásokkal néz szembe az okostelefonpiac szinte minden régióban, azonban a Huawei képes volt 50 százalékkal növelni szállításait, ami nem csupán azt jelenti, hogy egyértelmű második a piaci részedés tekintetében, hanem azt is, hogy egyre közelebb kerül a piacvezető Samsunghoz, mondta Ryan Reith, az IDC Worldwide Mobile Device Tracker részlegének alelnöke.

Hirdetés

Ami a konkrét számokat illeti, a Samsung forgalma 8,1 százalékkal 71,9 millió készülékre csökkent az első negyedévben, de a koreai gyártó meg tudta őrizni vezető pozícióját 23,1 százalékos részesedéssel. Bíztató lehet számára, hogy a nemrégiben debütáló Galaxy S10 sorozat jól teljesített az időszakban. A készülékek 5G változata most jelent meg Koreában, és a cég más országokban is tervezi 5G technológiájú mobilok bevezetését.

A Huawei megerősítette második helyét, mint az egyetlen olyan vezető okostelefongyártó, amely növelni tudta eladásait 2019 első negyedévében. Méghozzá nem is akármilyen mértékben: a kínai vállalat az egy évvel korábbihoz képest 50,3 százalékkal növelte forgalmát, 59,1 millió mobilt értékesítve az időszakban. Ez 19 százalékos piaci részesedést ér, és a Huawei igen közel került az éllovas Samsunghoz, amelyet tervei szerint jövőre meg akar előzni.

Katasztrofális negyedévet zárt ugyanakkor az Apple, amely csupán 36,4 millió iPhone-t tudott értékesíteni 2019 első három hónapjában. Ez hatalmas, 30,2 százalékos visszaesést jelent az előző év azonos időszakához képest. A méregdrága iPhone-ok egyre kevésbé vonzóak a vásárlók számára, és a versenytársak az Apple rovására növelik piaci részesedésüket. A Kínában a negyedév során alkalmazott árcsökkentés nem volt elegendő a negatív tendenciák visszafordításához.

További rossz hír az almás cég számára, hogy a rivális gyártók nagy része rövidesen ki fog jönni 5G technológiájú telefonokkal, további nehézségeket okozva az idén az iPhone-ok értékesítésében. Pozitív fejlemény ugyanakkor, hogy az Apple - véget vetve a jogi csatározásoknak - megegyezett a Qualcommal, így elhárultak az akadályok az 5G technológia alkalmazása elől. Az Apple 11,7 százalékos piaci részesedést ért el a negyedévben, egy évvel korábban ez a szám még 15,7 százalék volt.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.