Hirdetés
. Hirdetés

Nagyon nem kell a Wii U

|

A vártnál sokkal rosszabb évet zárhat a Nintendo.

Hirdetés

A cég pénteki bejelentése szerint a 2014 márciusában végződő pénzügyi évben nem 100 milliárd jenes nyeresége, hanem inkább 35 milliárd jenes veszteségre kell számítani. Ezzel párhuzamosan a bevételi várakozásokat 920 milliárd jenről 590 milliárd jenre csökkentették.

Hirdetés

Az éves kilátások ekkora felülvizsgálata nagy kudarc a Nintendónak. Míg a rivális Sony és Microsoft 2013 végén piacra dobta legújabb játékkonzoljaikat, a Nintendo még mindig 2012-es Wii U konzolját próbálja népszerűsíteni, összességében csak mérsékelt sikerrel.

A Nintendo korábban úgy számolt, hogy 9 millió konzolt tud eladni a mostani pénzügyi évben, de pénteken 2,8 millió darabra csökkentette a várható konzoleladásokat. Nem csak a Wii U konzol nem fogy, hanem a konzolra készült játékprogramokból is keveset adtak el. A cég szerint a várthoz képest különösen rosszak voltak az eladásaik a karácsonyi szezon alatt.

 

A Nintendónak fájó pont, hogy már a 2013 márciusában lezárult pénzügyi évben is veszteséges volt a cég. Akkor 36,41 milliárd jen mínusszal fejezte be az évet.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.