Hirdetés
. Hirdetés

Nagyot szakított a távmunkán a Dell

|

A cég remek negyedévet produkált, a távmunka és a távtanulás terjedése sokat hozott a konyhára. A Chromebookok forgalma három számjeggyel nőtt tavalyhoz képest.

Hirdetés

A Dell harmadik negyedévi eredményei jelentősen felülmúlták a várakozásokat, köszönhetően a távmunkát és a távtanulást kiszolgáló eszközök iránti megnövekedett keresletnek. A cég 881 millió dolláros nyereséget produkált a negyedévben, összbevétele pedig 23,4 milliárd dollárra rúgott, miközben a Wall Street előzetes várakozásai csupán 21,85 millió dollárról szóltak.

Hirdetés

Jeff Clarke, a Dell vezérigazgatója nem titkolta, hogy cége elsősorban a távtanulási és távmunka megoldások terjedésének köszönheti a remek negyedévet. A hibrid felhő kategóriában szintén nőtt a kereslet, ami szintén leginkább az otthoni munkavégzés miatti céges átalakításoknak tudható be, és a Dell Technologies az edge megoldások szegmensében is jól teljesített.

A harmadik negyedévben jelentősen nőtt a PC-s forgalom, és a Dell kliens megoldások csoportjánál ez 12,3 milliárd dolláros bevételt eredményezett. Különösen a fogyasztói szegmens tündökölt: a Chromebookoknál három számjegyű, a Latitude és a Precision noteszgépeknél kétszámjegyű volt a növekedés az előző év hasonló időszakához képest.

Clarke arról is beszélt, hogy a digitális átállás elkerülhetetlen, és egyre jobban felgyorsul. A beruházások különösen az edge számítástechnika, az elosztott működés, a kiberbiztonság, az 5G-t kiszolgáló infrastruktúra és az adatelemzések területén pöröghetnek fel, és a Dell igyekszik hasznot húzni ezekből a trendekből.

A cég infrastruktúra csoportjának eredménye idén minden negyedévben elmaradt az előző évitől, de a csökkenés a mostani negyedévben volt a legkisebb tavalyhoz képest (4 százalék), a Dell pedig megjegyezte, hogy a fogyasztók többet költöttek távmunkára, valamint az üzleti folytonosságot biztosító megoldásokra.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.