Hirdetés
. Hirdetés

Nálunk embertelenítik el a mezőgazdaságot

|

Újabb partnerség a hazai high-tech ipar megerősítéséért.

Hirdetés

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a világ egyik élenjáró műszaki minősítő és fejlesztő cégével, a TÜV Rheinland vezetőivel tárgyalt a vállalat lehetséges további magyarországi beruházásairól Kölnben - tájékoztatott csütörtökön az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM). A közlemény szerint a megbeszélésen részt vett Szalay Zsolt professzor, a Műegyetem tanszékvezetője is.

A magyar állammal csaknem 30 éve együttműködő cég jelenleg egy új, akkumulátorok tesztelését célzó központot épít Kölntől nyugatra Németországban. Az építkezés tapasztalatai felhasználhatóak lesznek a tervezett magyarországi akkumulátor tesztközpont építése során is. Ez az együttműködés Kelet-Európában elsőként Magyarországon járulhat hozzá új kapacitások kiépítéséhez, főként a hazai iparfejlesztési törekvésekben is kiemelt helyen kezelt hidrogéngazdaság és akkumulátorgazdaság területén, a magyar kormány részvételével.

Hirdetés


Az ITM hangsúlyozza, hogy a járműgyártás meghatározó szerepet tölt be a hazai gazdasági növekedésben, kivitelben és foglalkoztatásban. Az ágazat fenntartható jövőjét jelentő tiszta technológiák meghonosítása ezért elsőrendű érdek. Ehhez járulhat hozzá, ha Magyarország képessé válik a korszerű elektromos járművek, akkumulátorok és üzemanyagcellák megfelelőségének, biztonságos üzemeltethetőségének vizsgálatára, erre alkalmas tesztelési környezet kialakításával.

Az elképzelések szerint a hagyományos és autonóm járművek típusvizsgálata mellett a fejlesztésben a mezőgazdasági járművek és eszközök minősítésére is alkalmas infrastruktúra épülhet ki. Ezek a létesítmények a zalaegerszegi ZalaZONE járműipari tesztpálya és közvetlen környezetében kerülnek kiépítésre. A TÜV Rheinland továbbá bővíteni kívánja az önvezető tesztszolgáltatások terén folytatott tevekénységét a ZalaZONE tesztpályán.

Első szolgáltatásainak 2020-ban történő létrehozását követően a TÜV Rheinland kiterjeszti a meglévő tevékenységét a fejlett vezetéstámogató rendszerek (Advanced Driving Assistance Systems, ADAS) és az önvezető járművek (Autonomous Driving, AD) terén a ZalaZONE Tesztpályán. 2025-re a ZalaZONE tesztpálya a TÜV Rheinland vezető kompetenciaközpontjává válik a fejlett vezetéstámogató rendszerek (Advanced Driving Assistance Systems, ADAS) és az önvezető járművek (Autonomous Driving, AD) terén.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.