Hirdetés
. Hirdetés

Nasdaq: Kínának nagyobb szüksége van egy Covid-célra, mint a GDP-célkitűzésre

|

Pekingnek különösen átláthatónak kell lennie a stratégiájával kapcsolatban, hogy az emberek és a vállalkozások elkezdhessék a tervezést és a beruházásokat.

Hirdetés

A kemény zárlatok elleni példátlan tiltakozási hullámot követően a kínai tisztviselők úgy tűnik, hogy felkészítik a polgárokat arra, hogy együtt kell élniük a Covid-19-cel. Pekingnek rengeteg gazdasági célja, kvótája és határideje van, de eddig nem tett közzé útitervet a járvány megfékezésről a kezelésre való áttérésre.

Finoman szólva sem mindegy, hogy Kína mit kezd a covid-járvánnyal. A technológiai piacon hatalmas hiányok keletkeznek amiatt, hogy a kínai szerződéses gyártók a lezárások miatt nem tudták teljesíteni a vállalásaikat. Nem csoda, hogy a Nasdaq értékelése szerint az országban sürgősebb a COVID-19 kezelésének megoldása, mint a GDP-tervekről szőtt elképzelések, amelyeket egy újabb fertőzési hullám nyilvánvalóan megtépázhat.

Szun Csunlan miniszterelnök-helyettes, aki a covid-járvány elleni védekezést felügyeli, elkezdte lekicsinyelni a vírust, az Omicron törzs "gyengülő patogenitására" hivatkozva és a magasabb oltási arányt említve. Az ország "új helyzetekkel és új feladatokkal" néz szembe - mondta. Az állami média túlbuzgó önkormányzati tisztviselőket hibáztat a túlzott lezárásokért, akik viszont hirtelen enyhítették a mozgáskorlátozásokat - jelentette a Nasdaq.

Hirdetés

A részvények november közepén megugrottak, amikor a kormány jelezte, hogy enyhíteni fogja a Hszi Csin-ping elnök "dinamikus zéró" kormányzati politikájának drákói intézkedéseit. A valóságban ennek az ellenkezője történt. A fordulat miatti frusztráció az embereket az utcára űzte.

Így mindenki óvakodni fog a további tétovázástól. Pekingnek különösen átláthatónak kell lennie a stratégiájával kapcsolatban, hogy az emberek és a vállalkozások elkezdhessék a tervezést és a beruházásokat. Az olyan oltóanyaggyártóknak, mint a Pfizer, tudniuk kell, hogy Kína végül jóváhagyja-e a külföldi mRNS-oltásokat. Azok, akik a tesztkészleteket gyártók közelgő tőzsdei bevezetését figyelik, tudni akarják, hogy a kormány mennyit fog még vásárolni belőlük.

A tisztviselők azonban jól teszik, ha nem utánozzák Hongkongot, ahol az Omicron megérkezése után az egy főre jutó Covid halálozás világrekordot döntött. A város kommunikációs stratégiája zűrzavaros volt, ami a vagyon és a tehetség elvándorlását eredményezte.

Vannak jobb módszerek is. Szingapúr bejelentette a karantén és a társadalmi távolságtartás fokozatos feloldásának tervét, miután a lakosság több mint 80 százalékát teljesen beoltották. Ahelyett, hogy a fertőzésekkel foglalkozott volna, az intenzív osztályokon fekvő betegek számára hivatkozott, hogy ellenőrizze az ütemet.

Az enyhítést nem kell elhúzni. Tíz kínaiból kilencet beoltottak két adaggal, bár többnyire kevésbé hatékony hazai változatokkal. De a nyolcvanéveseknek csak 76 százaléka van beoltva legalább egyszer, így több mint 8 millióan vannak veszélyben. A központi kormány azt reméli, hogy 2023 januárjára ez az arány 90 százalékra emelkedik - mondták források a Caixin pénzügyi magazinnak.

A vezetőknek hamarosan meg kell vitatniuk a jövő évi gazdasági tervet, beleértve a bruttó hazai termék célját, de ami most fontosabb, az a járványügyi politikai átmenet feltérképezése, közzététele és betartása.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.