Hirdetés
. Hirdetés

NEC: kelet-európai központ Budapesten

|

A japán vállalat 303 millió forint értékű beruházása nyomán 70 új munkahely létesül - jelentette be az ITD Hungary csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Hirdetés

A hálózati eszközeiről ismert NEC Kelet-Európát és Oroszországot tartja a két legdinamikusabban fejlődő regionális piacnak, a két régióban elsősorban a digitális műsorszórási fejlesztésekre koncentrálnak. A cég már eddig is rendelkezett budapesti kirendeltséggel, amely a bővítéssel kelet-európai központként funkcionál; szolgáltatásai a műsorszórási megoldásoktól az IT-hálózati rendszerek kiépítéséig terjednek majd. Az MTI beszámolója szerint az új központ a gazdasági recesszió ellenére is 15 százalékos bevétel növekedést tűzött ki célul.

- Tudjuk, hogy a kelet-európai gazdasági növekedés lassulni fog, azonban abban is biztosak vagyunk, hogy az innovatív, első osztályú telekommunikációs és IT megoldásokra továbbra is nagy lesz az igény - mondta Toru Koishi, a NEC kelet-európai vezérigazgatója.

A tokiói központú vállalat még február elején jelentette be, hogy 2010 márciusáig 20 ezer fős elbocsátást hajt végre (ebből 8 ezret a szigetországon belül), miután a márciusban záruló pénzügyi évre a korábban tervezett 15 milliárd helyett 290 milliárd jenes veszteséggel számol. A japán Nikkei gyancsak februárban számolt be róla, hogy meg nem nevezett forrásai szerint az NEC 2009 közepéig kivonulna az európai vállalati PC-piacról; ez a lap szerint a teljes EMEA régió feladását jelenti, és a cég Japán területére korlátozza PC-üzletét.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.