Hirdetés
. Hirdetés

Négy jele, hogy egy alkalmazott céges adatokat nyúl le

|

Nehezen tudnak ellenállni a kísértésnek a távozó munkavállalók.

Hirdetés

Sokszor előfordul, hogy munkavállalók hirtelen kilépnek egy cégtől, s ilyenkor az is gyakran megtörténik, hogy magukkal visznek címlistákat és más értékes információkat, amelyekkel megkönnyíthetik indulásukat új munkahelyükön. A Symantec és a Ponemon Institute tanulmánya szerint 2013-ban az állást változtató munkavállalók fele magával vitt céges adatokat, 40 százalékuk pedig tervezte ezek felhasználását új munkakörében.

Hirdetés

Azonban az információk ellopásának szakértők szerint jól észlelhető jelei vannak. Olyan szokatlan tevékenységek, amelyek nem jellemzőek a napi rutinmunkára:
 
•    Fontos adatok nagy tömegben történő másolása
•    Belépés, vagy ennek kísérlete a céges rendszer olyan helyeire, ahová különben nem szokott ellátogatni a munkavállaló
•    Fontos információkat tartalmazó fájlok módosítása vagy törlése
•    A fenti műveletek végzése az irodában vagy otthonról hétvégén vagy az esti órákban

Ezen figyelmeztető jelek láttán az IT-részleg megteheti a szükséges intézkedéseket a tömeges adatlopás megakadályozására, például kitilthatja az alkalmazottat a rendszerből.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.