Hirdetés
. Hirdetés

Nehéz helyzetben a Panasonic

|

Tovább bonyolódik a Panasonic és a Sanyo tervezett egyesülése: a Goldman Sachs visszautasította az újabb vételi ajánlatot.

Hirdetés

A Goldman Sachs befektetési bank 29 százalékos tulajdonrészével a Sanyo egyik legnagyobb részvényese. A Panasonic eredetileg részvényenként 120 jenes felvásárlási ajánlatot tett, amit a Goldman túl alacsonynak tartott. A Panasonic ezután 130 jenre emelte a tétet, ezt azonban csütörtökön a Goldman ismét visszautasította. Amennyiben a tranzakció a jelenlegi ajánlat alapján létrejönne, a Sanyo 8,6 milliárd dollárjába kerülne a Panasonicnak; a Goldman Sachs nemleges válasza után most a többi részvényesen a világ szeme.

A Sanyo két évvel ezelőtt adott el 300 milliárd jenért (kb. 3,2 milliárd dollárért) elsőbbségi részvényeket a Daiwa Securities és a Sumitomo Mitsui Banking pénzintézeteknek, valamit a Goldman Sachs egyik leányvállalatának. A Daiwa és a Sumitomo Mitsui összesen 40,6 százalékkal rendelkeznek. Csütörtökön a Sanyo részvényei 148 jenre csökkentek, ami még mindig több, mint a Panasonic ajánlata. Ennek ellenére a Financial Times információi szerint a Daiwa és a Sumitomo Mitsui ezt várhatóan már elfogadják.

Ha így lesz, akkor a Goldman Sachs nehéz helyzetben találhatja magát, de előfordulhat, hogy megszerzi kisebb részvényesek támogatását, amivel megakadályozhatja a felvásárlást, de legalábbis magasabb árat követelhet. A befektetési bank 200-300 jenes részvényenkénti árat szeretne kapni. A Panasonic a FT megkeresésére úgy nyilatkozott, hogy még nem döntöttek a továbbiakról.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.